Fotod: Miri pardale pääses vaid tunni aja jooksul

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Merepäevade suurim laev, 109 meetri pikkune purjeõppelaev Mir võttis külastajaid vastu vaid täna kella 14-15 Vanasadama kruiisikai ääres.

Kruiisiala avati külastajatele kell 14 ning kella 14-15 pääsesid kõik huvilised Miri pardale. Mir on ehitatud 1989. aastal ja purjetab täna Admiral Makarovi mereakadeemia õppelaevana, millel saavad merepraktikat ainult akadeemia kõige paremad ja usinamad.

Külastajad pääsesid Miri tekile siis, kui laeva meeskond juba lahkumiseks ettevalmistusi tegi. Osa noorest meeskonnast oli ennast kusagile päikese eest varjule sättinud ning nutitelefonidesse süvenenud. Liigne süvenemine võis aga kalliks maksma minna, sest üks ohvitser kõndis ringi ja korjas kõigilt telefonid ära.

Igast väiksemast seltskonnast õnnestus paaril kõige kiiremal oma telefoniga eemale pageda, aeglasemad pidid nutiseadmed loovutama. Üks kursant ütles, et heal juhul antakse telefonid tagasi hilisõhtul, aga sedagi vaid siis, kui ohvitseril on hea tuju. Muidu tuleb homseni ilma telefonita istuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles