Galerii: Maardu sünnipäeval avati Bõstrovi büst (2)

Elisabeth Kungla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maardus Kellamäe pargis avati linna 37. sünnipäeva puhul pronksist büst kauaaegsele linnapeale Georgi Bõstrovile.

Maardu linnavalitsus tunnistas möödunud sügisel Bõstrovi mälestuse jäädvustamiseks korraldatud skulptuuride ideekonkursil võitjaks Aleksander Litvinovi töö.

Kokku laekusid konkursile kolme autori eskiisid, mis olid vormistatud paberil ja mudelitena ning kujutasid erinevatel postamentidel Bõstrovi büsti või täisfiguuri pingil istumas.

«Aleksander Litvinovi töö - pronksist büst postamendil - pälvis linnaelanike ja Bõstrovi lese suurima poolehoiu ning linnavalitsus otsustas jätkata koostööd selle autoriga,» teatas Maardu linnapea Vladimir Arhipov.

Bõstrov oli Maardu linnapea aastatel 1996-2013, seejärel Maardu linnavolikogu esimees ning 2015. aasta jaanuarist kuni surmani sama aasta 15. oktoobril taas linnapea.

1956. aastal sündinud Aleksander Litvinov lõpetas Eesti Riikliku Kunstiinstituudi skulptuuri erialal 1980. aastal.

Aastast 1992 on ta Eesti Kunstnike Liidu liige ja kuulub Kujurite Ühendusse. Aastast 2010 on ta ka Vene kunstnike liidu liige.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles