Pildid: Lennart Meri ametiauto leiab koha Tallinna lennujaama reisiterminalis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaitseliit kavatseb koostöös Lennart Meri nimelise Tallinna Lennujaamaga eksponeerida lennujaama reisiterminalis Eesti taasiseseisvumisjärgse esimese presidendi Lennart Meri ametiautot, musta värvi Mercedest. 

«Hetkel valmistatakse autot eksponeerimiseks ette, lähemal ajal viiakse austusväärne sõiduk reisiterminali väljanäituseks,» ütles Kaitseliidu pressiülem Tanel Rütman BNSile. 

Lennart Merit sõidutas 1992. aastal valmistatud musta värvi kerega ja heleda nahksisuga Mercedes-Benz 300 SEL, mille 3,2-liitrisel bensiinimootoril on 170 kilovatti võimsust.

«Lennart Meri sõitis selle autoga oma kahe ametiaja jooksul maha üle 300 000 kilomeetri. Presidendiautol oli mõistagi peal ka turvavarustus alates uste sees olevatest soomusplaatidest. Loomulikult oli autos ka telefon, millega president Meri pidas oma sõitudel pikki vestlusi muu hulgas ka maailma tolleaegsete otsustajatega,» rääkis Rütman. 

President Arnold Rüütel otsustas 2002. aastal anda eelmist presidenti kogu tema ametisoleku aja teeninud Mercedes tasuta Kaitseliidule.

Pärast Lennart Meri Mercedese loovutamist algas presidentidel Audi-ajastu. Praegune president Kersti Kaljulaid kasutab aga Mercedest, millega sõitis oma ametiaja lõpus ka Toomas Hendrik Ilves.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles