Purjuspäi autot juhtinud politseimajor kaotas ameti

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Kaarjärv
Toomas Kaarjärv Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Politseinikud kõrvaldasid pühapäeva hilisõhtul Haaberstis juhtimiselt Põhja prefektuuri Tallinna kordoni juhi Toomas Kaarjärve.

Lääne-Harju patrullpolitseinikud kontrollisid pühapäeval Häirekeskusesse laekunud teate peale mõni minut pärast kella 22 Tallinnas Õismäe teel sõiduautot. Autot juhtis alkoholi tarvitanud Põhja prefektuuri Tallinna kordoni juht politseimajor Toomas Kaarjärv. Mees esitas täna hommikul lahkumisavalduse ja ta vabastati ametist.

Politseiametnik sõitis töövälisel ajal isikliku autoga. Mehel tuvastati indikaatorvahendiga, et ta on alkoholi tarvitanud. Korrakaitsjad toimetasid nüüdseks töölt lahkunud politseiametniku vereproovi võtmiseks haiglasse. Mehe täpse alkoholijoobe selgitab ekspertiis.

Põhja prefekt Kristian Jaani sõnul käitus politseiametnik kahetsusväärselt. «Korrakaitsjate töö on tagada turvalisust ning olla eeskujuks igal ajahetkel. Alkoholi tarvitanuna rooli istumine on vastuvõetamatu,» ütles Jaani. «See on valus löök nende väärtuste pihta, mida ise ühiskonnas juurutame. Töötame iga päev selle nimel, et Eesti teedel oleks vähem ohtlikke juhte. Tema käitumist ei õigusta miski,» rääkis Jaani.

Juhtunu osas alustati menetlust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles