Fotod: Koplis said turvatöötajad tulistamises raskelt viga, relva otsitakse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas Koplis pühapäeval kahe turvatöötaja tulistamiseks kasutatud relv on politsei kinnitusel senini leidmata.

«Politsei on suurte jõududega piirkonda läbi otsimas, kuid relva veel leitud ei ole,» kinnitas politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Seiko Kuik kella 16.20 ajal BNSile.

Tema sõnul on tulistamise käigus vigastada saanud kahe kannatanu seisund jätkuvalt raske ja nad on meedikute hoole all. Tulistamise võimaliku motiivi osas ei soovi politsei veel kommentaare anda.

Häirekeskus sai pühapäeval kell 11.10 teate, et Tallinnas Koplis on toimunud tulistamine. Teadaolevalt said turvatöötajad häire Kopli liinidel asuvasse mahajäetud hoonesse, mispeale tulistati väljakutsele läinud kahte turvatöötajat, 37-aastast meest ja 62-aastast meest, tulirelvast. Kiirabi viis viga saanud turvatöötajad raskes seisus haiglasse.

Piirkonda saadeti täiendavad politseijõud  ja sündmuskohal töötavad politseinikud, kes viivad läbi esmaseid menetlustoiminguid, koguvad tõendeid ning kontrollivad piirkonda. Praegu on kinni peetud üks tulistaja kirjeldusele vastav vanemaealine mees, kelle seost juhtunuga kontrollitakse. Põhja prefektuuri operatiivjuhi Veiko Randlaine sõnul töötavad politseinikud selle nimel, et teo toimepanija välja selgitada.

«Praegu teadaolevalt tungis mees omavoliliselt mahajäetud hoonesse. Uurimine selgitab, miks mees majja sisenes ning mis viis tulistamiseni. Politseil ei ole hetkel alust arvata, et ümberkaudsed inimesed oleks ohus. Palume kõigil, kes nimetatud piirkonnas midagi kahtlast märkavad või kel on juhtunu kohta infot, anda sellest viivitamatult teada hädaabinumbril 112,» ütles Randlaine.

Juhtunu osas alustati kriminaalmenetlust, mida viib läbi Põhja prefektuuri kriminaalbüroo ning juhib Põhja ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles