Tallinna transpordiameti osakonnajuhatajat kahtlustatakse piraattaksonduses

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taksod Viru tänaval.
Taksod Viru tänaval. Foto: Liis Treimann

Mupo tabas piraattakso, mille tehnilisse passi oli auto üheks kasutajaks märgitud Tallinna transpordiameti osakonnajuhataja.


Linnavalitsuse pressiteenistus teatas täna pärastlõunal, et munitsipaalpolitsei poolt dokumentide kontrollimiseks kinni peetud taksot sõitnud sõiduauto tehnilises passis oli ühe kasutajana kirjas transpordiameti linnatranspordi osakonna juhataja Ruth Pärn, kelle tööülesannete hulka kuulub taksonduse alase töö juhtimine Tallinna linnas.

«Abilinnapea Taavi Aasa sõnul näib esialgsel hinnangul, et tegu on vähemalt avaliku teenistuse eetikakoodeksi rikkumisega mis ütleb, et ametnik hoidub ka näiliku olukorra loomisest, mis võib seada kahtluse alla tema erapooletuse ja asjade käsitlemise objektiivsuse. Samas pole välistatud, et tegemist on huvide konfliktiga korruptsioonivastase seaduse tähenduses,» vahendas Raepress.

«Oleme antud juhtumist informeerinud ka politseid. Kui kahtlused leiavad kinnitust ei saa ametnik antud ametikohal kindlasti enam jätkata. Ametnik viibib praegu haiguslehel ja seetõttu pole antud teemat rohkem võimalik kommenteerida,» lisas Aas.

Politsei pressiesindaja Aleksandra Solntseva sõnul laekus politseile täna Tallinna linnakantseleist teade Ruth Pärna kohta. «Politsei tutvub selle sisuga ning hetkel on võimaliku süüteomenetluse alustamine alles otsustamisel,» ütles Solntseva.

Üks transpordiametis taksonduse korraldusega kokku puutuv ametnik kinnitas Postimees.ee’le, et tegemist on alatu nipiga Tallinna taksomajanduse korrastamisse olulise panuse andnud Pärnast vabanemiseks. See plaan olevat välja hautud juba mupo eelmise juhi Kaimo Järviku ajal.

Haiguslehel viibiv Ruth Pärn kuulis oma piraattaksonduse alasest tegevusest täna hommikul, kui talle politseist helistati.

«Ma olen linnavalitsuse sisekontrolli töötajate käest kuulnud, et mind olevat märgitud õige mitme sõiduki kasutajaks. Nüüd tegin liiklusregistrisse päringu, et milliste sõidukite kasutaja ma nende andmetel olen, aga vastust pole veel saanud. Samas öeldi mulle sealt, et iga auto omanik võib märkida oma sõiduki kasutajaks ükskõik kelle. Aga autoga toimuva eest vastutab siiski ainult selle vastutav kasutaja või omanik,» rääkis Pärn ning lisas, et tema nimi ei tohiks olla kirjas kusagil mujal kui ainult kahe tema poolt liisitud sõiduki tehnilises passis.

Pärn ütles, et ka parima tahtmise juures ei saa ta teha muud, kui pöörduda sõidukite omanike poole palvega, et tema nimi nende autode tehnilistest passidest eemaldataks. Või siis pöörduda sama nõudmisega kohtusse.

«Kirjutasin ka politseile avalduse, et ma ei ole sellise asjaga seotud. Mulle püütakse süüks panna asju, mille eest ma ei saa kuidagi vastutav olla,» kinnitas Pärn.

Maanteeameti pressiesindaja Timo Vijari sõnul esitab sõiduki omanik liiklusregistrile nime, isikukoodi ja aadressi, mille alusel inimene märgitakse sõiduki kasutajaks. Seda, kas inimene sellega nõus on või mitte, liiklusregistris ei kontrollita.

Oma nime eemaldamiseks võõra auto tehnilisest passist soovitas Vijar liiklusregistrile avalduse esitada. «Siis me võtame sõiduki omanikuga ühendust ja kui sõiduki omanik ei reageeri, siis me ikkagi kustutame sellise kasutaja andmebaasist,» ütles Vijar.

Hiljutine linnavolinik ja volikogu korrakaitsekomisjoni liige Mart Aare on Pärna aususes veendunud. «Ruth Pärn on inimene, kes tunneb seadust ja järgib oma tegevuses seadust ja kui taksokomisjon on vormistanud otsuseid, mis pole seadustega kooskõlas, siis on ta alati nõudnud seaduste täitmist,» lausus Aare.

«Taksokomisjon on korduvalt seadust rikkunud ja sellele on korduvalt tähelepanu juhtinud ka linna sisekontroll. Samuti on seda teinud Pärn ja ilmselt sellest ongi konflikt tekkinud. Nüüd on siis asutud tema kohta mingit komprat otsima, et tülikast inimesest lahti saada,» nentis Aare.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles