Tallinna 1. klassi astujad kandideerivad keskmiselt kuni viide kooli

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järgmisen ootavad ees koolikatsed.
Järgmisen ootavad ees koolikatsed. Foto: Mihkel Maripuu

Lapsevanemad esitasid Tallinna munitsipaalkoolidesse lapse esimesse klassi vastuvõtuks 3724 avaldust, keskmiselt esitati ühe lapse kohta sooviavaldus kolme kuni viide kooli.

Populaarseimad koolid on jätkuvalt Kesklinnas, Nõmmel ja Lasnamäel. Kõige rohkem on taotlusi esitatud Tallinna reaalkooli – 640, mis teeb ligi 13 sooviavaldust ühele õppekohale. Teistesse koolidesse esitatud taotluste hulk on tunduvalt väiksem, ühele kohale soovijate hulk jääb alla kümne. Taotlusi esitati kõikidesse koolidesse.

Lasnamäel oli enimsoovitud kool Linnamäe Vene lütseum ning Nõmmel Nõmme põhikool. Linna haridusameti avalike suhete juhi Leini Jürisaare sõnul taotluste arvu alusel koolide pingerida amet välja tuua ei taha. Kuna tänavu rakendus Tallinna koolinduses hoopis uus süsteem, siis ei ole võimalik esitada ka paikapidavat võrdlust eelmise aastaga. 

Alla 7-aastaseid lapsi soovitakse sel aastal kooli panna 320. Nende puhul on varasem kogemus näidanud, et juhul, kui soovitud kooli ei saada, siis lükatakse kooliminek aasta võrra edasi. Möödunud aastal koolipikenduse saanud lapsi on nüüd kooli tulemas 104.

Kõige enam on üks inimene esitanud taotluse 19 kooli, valides nii õppekeelelt kui asukohalt erinevaid koole.

Tallinna haridusameti juhataja Andres Pajula sõnul sujus avalduste esitamine tõrgeteta.

«Koolid peavad oma valiku tegema 25. aprilliks, seejärel on vanemail mõtlemisaega 1. maini, mil tuleb koolile anda oma lõplik vastus. Neile lastele, kelle vanemad ise kooli valida ei soovinud või kes soovitud koolidesse ei pääsenud, määratakse koolikoht komisjoni poolt, õppekohti jätkub kõigile Tallinna lastele,» selgitas ta.

Lapsevanemad saavad taotlusi jätkuvalt esitada, kuid nüüd tuleb nendega pöörduda Tallinna haridusameti poole. 2. mail alustab haridusameti komisjon kodukooli kinnitamist neile lastele, kellel koolikohta veel ei ole. 6.-10. juunini teavitavad koolid seni koolikohata laste vanemaid elukohajärgse kooli määramisest, 10.- 20. juunini kinnitab vanem oma otsuse. Alates 23. juunist saavad kõik soovijad esitada taotlusi koolide vabadele kohtadele, ka need, kelle lapsele kool on määratud, kuid nad eelistavad mõnda teist kooli.

Infot leiavad lapsevanemad Tallinna haridusameti kodulehelt www.haridus.ee, ka komisjoni liikmed vastavad meeleldi nende küsimustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles