Laokile jäetud narkootikumid tekitasid lapsele raske mürgituse

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väikelastel on teatud eas kombes kõiki asju suhu panna.
Väikelastel on teatud eas kombes kõiki asju suhu panna. Foto: Corbis / Scanpix

Kohus mõistis täna aastateks vangi vanemad, kelle kümnekuune laps sai raske mürgituse, olles kätte saanud narkojoobes vanemate laokile jäetud valgeks hiinlaseks kutsutud narkootikumi.


Harju maakohus tunnistas täna 33-aastase Jelena ja 31-aastase Sergei süüdi narkootilise aine ebaseaduslikus omandamises ja edasiandmises ning inimesele eluohtliku tervisekahjustuse tekitamises ja mõistis mõlemale reaalsed vangistused, teatas kohtu pressiesindaja.

Jelenale mõistis kohus 7 aastat 8 kuud vangistust, Sergeid karistati 4 aasta ja 8 kuu pikkuse vangistusega. Naise vangistuse hulka loeti tema varasema karistuse ärakandmata osa s.o 3 aastat.

Mõlema süüdimõistetu karistust hakatakse arvama alates nende vahistamise päevast ehk 17. jaanuarist sel aastal.

Laps viidi haiglasse eluohtlikus seisundis 

Põhja ringkonnaprokuröri Lea Pähkeli esitatud süüdistuse järgi tarvitasid Jelena ja Sergei tänavu 17. jaanuaril kella 17 ajal oma kodus kümnekuuse tütre juuresolekul narkootilist ainet 3-metüülfentanüüli, mida tuntakse ka valge hiinlase nime all.

Narkojoobes olles jätsid vanemad narkootilise aine järelevalveta, võimaldades lapsel seda manustada. Imik viidi selle tagajärjel kell 17.41 eluohtlikus seisundis hingamishäirete tõttu haiglasse, kus tal tuvastati fentanüülimürgistus.

Samuti süüdistatakse vanemaid selles, et nad omandasid eeluurimisega täpselt kindlaks tegemata ajast kuni nende vahistamiseni täpselt kindlakstegemata kohast ja isikult nii enda tarbeks kui ka edasiandmiseks suures koguses narkootilist ainet 3-metüülfentanüüli.

Sellest kogusest piisab narkojoobe tekitamiseks vähemalt kümnele inimesele. Seda ainet hoiti nende ühises elukohas Tallinnas kuni läbiotsimiseni tänavu 17. jaanuaril, mil Põhja prefektuuri lastekaitsetalituse töötajad selle leidsid ja ära võtsid.
Süüdimõistetutelt nõuti välja välja ka sundraha ja menetluskulud.

Kohtuotsuse peale on õigus esitada apellatsioon Tallinna ringkonnakohtule 15 päeva jooksul, alates päevast, mil kohtuotsus on menetluse pooltele kohtus tutvumiseks kättesaadav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles