Galerii, videod ja blogi: Haabersti hõberemmelgas võeti politsei jõuga maha (214)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Haabersti ristmiku ehitusele ette jääva hõberemmelga nädalaid kestnud kaitsmine jõudis täna selleni, et politsei sai viimasedki puukaitsjad pärast tundidepikkusi läbirääkimisi kätte ning keskpäeval pandi saag tööle. 

Kohale tuli mitukümmend politseinikku, sealhulgas üle kümne kiirreageerija. Kaks keskkonnaaktivisti jõudsid varahommikul enne politsei tulekut puu otsa ronida, üks sidus end ka puutüve külge kinni. Ülejäänud puukaitsjad viidi politseibussi.

«Jumal tänatud, et lahti saab, nad häirivad majaelanikke,» kommenteeris üks kohalik elanik.

Video puuladvast:

Juba nädalaid kestnud hõberemmelga ehk hõbepaju piiramine takistab ristmiku ehitamise ajakavast kinnipidamist, teatas eile Õismäe elanike esindusorganisatsioon MTÜ Haabersti Korteriühistute Ümarlaud.

Riigikogu keskkonnakomisjonis algatatud arutelu Haabersti ristmiku laiendamisel tekkinud looduskaitselisest ummikseisust jõudis viis päeva tagasi ettepanekuni moodustada sõltumatu ekspertkomisjon, kes hindaks nii võimalust säilitada konflikti aluseks muutunud hõberemmelgas kui ka sõnastaks põhimõtted, millest kohalik omavalitsus peab suurprojektide puhul loodushoiule mõeldes lähtuma.

Loe pikemalt: Hõberemmelga arutelu keskkonnakomisjonis lõppes uue komisjoni loomisega.

Kommentaarid (214)
Copy
Tagasi üles