Õismäe elanike esindusorganisatsioon toetab hõberemmelga mahavõtmist (17)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hõberemmelga kaitsjad Haaberstis. Naised tantsimas.
Hõberemmelga kaitsjad Haaberstis. Naised tantsimas. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Õismäe elanike esindusorganisatsioon MTÜ Haabersti Korteriühistute Ümarlaud toetab Haabersti ringristmiku ehitamiseks sealse hõberemmelga mahavõtmist.

Juba nädalaid kestnud hõberemmelga piiramine takistab ristmiku ehitamise ajakavast kinnipidamist. On ilmselge, et odava populaarsuse taotlemine erinevate poliitiliste jõudude poolt toob kaasa ehituse kallinemise, teatas MTÜ.

«Ristmiku ehitamise asja on aetud juba kümme aastat. Selle ristmiku valmimist ei oota mitte ainult Väike-Õismäe elanikud. Veel rohkem on seda ristmikku vaja Kakumäe ja Tiskre piirkonna elanikele, rääkimata Lääne-Harju elanikest, kellest paljud sõidavad igal hommikul mööda Paldiski maanteed Tallinna tööle,» märkis ühing.

Haabersti Korteriühistute Ümarlaua liikmed ja ühistute elanikud ootavad liiklussõlme valmimist ja oma transporditingimuste paranemist. Korteriühistute ümarlaud on seisukohal, et ehituse tellija ja ehitaja peavad käituma resoluutsemalt. «Seaduslikult väljastatud remmelga raieloa alusel puu mahavõtmise takistamine on ebaseaduslik tegevus ja see tuleb lõpetada,» märkis ühendus.

Samas tuleb MTÜ hinnangul juhtunut võtta ka õppetunnina selles võtmes, et kogukonnad peavad planeerimise järgus paremini süvenema arendusprojektidesse, olgu siis linnaruumis või ka oma ühistus.

«Nii elanikud kui ka ajakirjanikud peavad esitama õigeid küsimusi õigel ajal. Ning arenduste tellijad, planeerijad ja projekteerijad peavad olema valmis andma ausaid, otsekoheseid ja arusaadavaid vastuseid – miks midagi just sellisel kujul on vaja teostada ja mitte teisiti,» märkis MTÜ.

«Kahtlemata on kohalikel elanikel kahju eakatest puudest, kuid kindlasti on tulevased põlved tänulikud ka hiljuti istutatud Ehitajate tee noorte pärnade või Rannamõisa tee kergliiklustee-äärsete hõbepajude alleede üle,» lisas ühing.

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles