Mupo palub abi Pirital liikuva ohtliku koera tabamiseks

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil olev koer on Pirita ja Viimsi kandis inimesi rünnanud.
Pildil olev koer on Pirita ja Viimsi kandis inimesi rünnanud. Foto: Mupo

Pirita-Merivälja-Viimsi kandist laekub teateid agressiivsest koerast, kes ründab ootamatult inimesi.

«Viimane teade ja avaldus pildil oleva koera rünnaku kohta laekus munitsipaalpolitseile täna. Vahejuhtum ise leidis aset jaanipäeval Väina-Viimsi tee ristmikul, kus koer ründas jalgrattasõidul olnud meest ja tema kuueaastast tütart,» ütles mupo pressiesindaja Meeli Hunt.

«Jõudsime Meriväljal Väina ja Viimsi tee ristmikuni, kui märkasime suurt vabalt kulgevat koera, kes liikus meie poole. Jäime seisma, tulime jalgratastelt maha, jälgides samal ajal koera liikumist,» kirjutas tüdruku isa oma avalduses.

Edasi toimus kõik väga kiiresti – koer lähenes ja ründas. «Suutsin ennast paigutada koera ja lapse vahele nii, et rünnatuks osutusin (õnneks!) mina. Kukkusin ja tegin valju häält, mille peale koer lasi lahti. Seejärel tõusin ja ratast meie vahele jättes, tõrjusin looma,» kirjeldas mees olukorda.

Väidetavalt on sama koer rünnanud inimesi ka mujal lähikonnas, sealhulgas üht väikest poissi Jussi õlletoa lähedal.

Mupo Pirita tugipunkti inspektor Anne Järve on hetkel piirkonnas koera otsingul. Järve sõnul on tegemist vägagi alarmeeriva olukorraga, sest mõlema juhtumi puhul on episoodis osaline ka väike laps, kelle psüühikale jätab koerarünne sügava haava, mis ei pruugigi lõplikult paraneda.

Last koera eest kaitsnud isa sai ise kannatada.
Last koera eest kaitsnud isa sai ise kannatada. Foto: Mupo

Järve lisas, et koeraomanik ei pruugi teadagi, et tema koer on põhjustanud raskeid ründeid. «Koerad on erinevad, pole üldse välistatud, et kui koeraomanik koju tuleb, on lemmik kenasti kohal ja pai nägu ees. Niipea, kui omanik kodust lahkub, on ka peni väljas ja pahategusid tegemas. Selliseid juhtumeid on minu tööloleku ajal ette tulnud,» ütles Järve.

Nendel, kes märkavad tänaval pildil olevat koera, palutakse helistada Varjupaikade MTÜ Tallinna loomade varjupaika telefonil 514 1431 või mupo korrapidajale numbril 14 410 (ööpäev läbi).

Koera omanikul palutakse võtta kohe ühendust munitsipaalpolitsei korrapidajaga tel 14 410 või Pirita tugipunkti inspektori Anne Järvega tel 5300 7449.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles