Fotod: täna algas malevasuvi

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna keskpäeval avati Raekoja platsil Eesti õpilasmaleva 2017. aasta malevasuvi.

Malevasuve avaüritus algas traditsiooniliselt malevlaste ja rühmajuhtide puhkpillimuusika saatel rongkäiguga läbi vanalinna Vabaduse väljakult Raekoja platsile. Avamistseremoonial anti uutele rühmakomandöridele tunnistused ning lauldi malevalaule. Malevasuve kuulutasid alanuks abilinnapea Eha Võrk ja SA Õpilasmalev juhataja Ott Väli, teatas linnavalitsuse pressiteenistus.

Tänavu läheb Tallinnast malevarühmadesse ligi 1000 koolinoort. Neist umbes pool Tallinna linnas tegutsevatesse rühmadesse ja teine pool väljapoole Tallinna.

Sihtasutus Õpilasmalev koostöös MTÜga Riigikaitse Rügement (kaitseministeeriumi toel) töötas eelmisel aastal välja õpilasmaleva formaadiga sobituva riigikaitseõpetuse. Sel aastal on juba kümmekonna õpilasmaleva rühma malevlastel võimalus saada teadmisi Eesti riigikaitsest ning proovida ka metsaelu välilaagris.

Ka sel suvel pannakse kokku Eesti eri piirkondadest pärit noored. Sihtasutuse Õpilasmalev ja Tartu Noorte Töömaleva ühisrühmad asuvad teele Põlvamaale Kosova külla ja Pärnumaale Koongasse.

Malevasuvi lõpeb 15.–17. augustil toimuva üleriigilise kokkutulekuga Toosikannul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles