Aprilliraju jõuab hilisõhtuks Tallinnasse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tormituul või katuse lõhkuda.
Tormituul või katuse lõhkuda. Foto: Ants Liigus/Pärnu Postimees

Tulenevalt EMHI tormihoiatusest, mille järgi tugevneb täna pärastlõunal saartel ning Eesti lääne- ja looderannikul tuul puhanguti kuni 15-20 meetrini sekundis ning õhtul ja öö hakul kuni 23-25 meetrini sekundis, soovitatakse kinnistuomanikel üle vaadata hoonete katusekatete seisukord.

«Kuna möödunud talve raskete lumetingimuste tõttu said paljude katuste katted ja vihmaveesüsteemid vigastada, tuleks need enne tormituulte kohale jõudmist üle vaadata,» ütles Tallinna abilinnapea Taavi Aas. «Vigastatud katusematerjalid tuleb täiendavalt kinnitada. Samuti on vaja hoolitseda, et kinnistutelt ei lendaks tormituultega tänavale ehitusmaterjale või prahti. Kontrollima peaks ka reklaamide kinnitusi ja nagu tormi ajal ikka, soovitatakse autod puudest ohutusse kaugusesse parkida.»

Võimalikest elektrikatketustest palutakse teatada telefonil 1343. Juhul kui langenud puu takistab liiklust, tuleks teatada telefonile 112. Muude probleemide puhul saab nõu ja abi Tallinna abitelefoni 1345 vahendusel.

«Täpsustatud ilmaprognooside järgi ei tohiks Tallinnas erilist tormi tulla, kuid hoolikas peremees käitub põhimõttel, et pigem karta kui kahetseda,» lisas Aas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles