Tallinn on kahe aastaga uuendanud üle 400 laste mänguväljaku

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laste mänguväljak Tallinnas.
Laste mänguväljak Tallinnas. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna linn on tänaseks uuendanud 68 protsenti mullu keskkonnaameti hooldusesse antud 617 lastemänguväljakust.

«Ohtlike mänguväljakute likvideerimist alustati nendest mänguelementidest, mis olid keevisõmblusest lahti ja ohtlikud lastele,» ütles keskkonnaametit kureeriv abilinnapea Deniss Boroditš Raepressi vahendusel.

«Euronormidele mittevastavad, aga veel kasutuskõlblikud mänguelemendid vahetame uute vastu etapiviisiliselt, et lastel oleks võimalus kuni uute mänguelementide paigaldamiseni kusagil mängida,» lisas ta.

Alates 2006. aastast anti lastemänguväljakute ehitus ja alates 2007. aastast ka mänguväljakute hoolduse korraldamine üle keskkonnaametile. Siis oli Tallinnas 617 lastemänguväljakut.

Varem korraldasid lastemänguväljakute ehitust ja tehnilist hooldust linnaosad. Raha nappuse tõttu piirdus haldamine põhiliselt vanade mänguelementide ülevärvimisega ja osaliselt täiendava liiva toomisega liivakasti.

Mänguväljakud ja seal asetsevad mänguelemendid ei vastanud euronormidele, rippkiiged ja ronilad olid enamasti ilma normikohase liivaalata.

Raepressi teatel on linn viimastel aastatel pidevalt suurendanud eelarvelisi vahendeid lastemänguväljakute rekonstrueerimiseks.

«Ka 2009. aasta eelarves suurenevad finantseeringud lastemänguväljakutele, mis näitab, et linn hoolib oma lastest ja lastemänguväljakute arendamine on linna eelarves jätkuvalt prioriteetne,» ütles Boroditš.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles