Kas Lasnamäe linnaosavanema videopöördumises lehvis Vene lipp? (29)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasnamäe linnaosavanema Maria Jufereva pöördumine õpilaste poole.
Lasnamäe linnaosavanema Maria Jufereva pöördumine õpilaste poole. Foto: Ekraanitõmmis videost

Lasnamäe linnaosavanem Maria Jufereva tegi linnaosa koolidele õppeaasta lõpu puhul videopöördumise, mille kujunduses paistis Venemaa lippu meenutav sümbol, Jufereva enda sõnul on tegemist kujundaja apsakaga ja kellelgi polnud plaanis idanaabri riiklikke sümboleid kujutada.

«See oli kujundaja apsakas, ma ei jõudnud kahjuks video kujundust kontrollida, kuna ma läksin puhkusele. Ma salvestasin enne puhkust pöördumise teksti ja ütlesin, et pange videole Lasnamäe lipp juurde,» ütles Jufereva Postimehele.

Lasnamäe lipp.
Lasnamäe lipp. Foto: Lasnamäe linnaosavalitsus

 Keskerakonda kuuluva Jufereva sõnul kujutas video Lehvivat Lasnamäe linnaosa lippu ning kujundaja oli pannud serva punase värvi, et pilt oleks erksam ja ilusam, kuna punane värv tõmbab inimeste tähelepanu. Et selline kombinatsioon kellelegi mõne riigi sümboleid meenutab, avastati linnaosavanema sõnul alles hiljem.

Video kujunduse tegi Lasnamäe linnaosavalitsuse tellimusel erafirma. «Kujundaja on juba saanud selle eest peksa,» lausus Jufereva.

Pärast ebasobiva kujunduse avastamist võttis Lasnamäe linnaosavalitsus videopöördumise oma Facebooki lehelt maha. Uue kujundusega pöördumist ei ole Jufereval plaanis teha, kuna ta on praegu puhkusel ja tal ei ole selleks lihtsalt aega.

Jufereva lisas, et tavaliselt käib ta koolides õpilasi isiklikult õppeaasta lõpu puhul õnnitlemas, aga kuna ta on praegu puhkusel, siis otsustas teha videopöördumise. Jufereva rõhutas, et tema jaoks on oluline pöördumise sisu, mitte kujundus.

Kommentaarid (29)
Copy
Tagasi üles