Hõberemmelga kaitseks tehtud petitsioon on kogunud üle 1400 allkirja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aktivistid Haaberstis hõberemmelga ümber.
Aktivistid Haaberstis hõberemmelga ümber. Foto: Liis Treimann

Tallinnas Paldiski maantee ääres kasvavat suurt hõberemmelgat kaitsvale petitsioonile oli pühapäeval kella 14.30 ajaks allkirja andnud juba 1451 inimest, neist 1033 Tallinnast.

Loodusesõbrad algatasid Haabersti liiklussõlme ehitusele ette jääva hõberemmelga kaitseks petitsioon.org keskkonnas algatatud allkirjade kogumise. Ühtlasi valvavad aktivistid remmelga juures, et saemees suurele puule kallale ei pääseks.

Tallinna kommunaalameti juhataja asetäitja Reio Vesiallik ütles mai lõpus Postimehele, et inimesed seovad ennast väga emotsionaalselt kõrghaljastusega, mis ei ole aga eriti pikaealine. Vesialliku sõnul ei ole ka keskkonnaamet puud väärtuslikuks pidanud, sest andis sellele raieloa.

Vesiallik ütles, et ringi sees kasvab praegu neli puud, millest kolm jääb alles, kuid Ehitajate tee poolt teine puu tuleb liiklussõlme pärast maha võtta. Ülejäänud kolm puud jäävad siiski alles ja neile jääb piisavalt nii valgusruumi kui ka juurtekasvuruumi. Samuti ei saa kahjustada nende elukeskkond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles