Kodanikeühendus kutsub inimesi Haabersti hõberemmelga kaitsele (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei andis hõberemmelga kaitsjatele aega homme hommikuni lahkuda.
Politsei andis hõberemmelga kaitsjatele aega homme hommikuni lahkuda. Foto: Georg Kõrre

Ülemäärase metsaraie ja kavandatava tselluloositehase vastu võitlev kodanikeühendus Eesti Metsa Abiks (EMA) kutsub inimesi laupäeva hommikul kaitsma Tallinnas Haaberstis ristmiku ehitusele ette jäävat hõberemmelgat.

«Kas kuulsite juba – nad olevat leidnud saemehe, kes homme [laupäeva] hommikul meie armsa paju maha peaks võtma! Aga teate, mis mina ja mitmed teised sellest plaanist arvame? Me arvame, et see on halb mõte. Väga halb mõte. Seega – homme hommikul paju all näeme,» kirjutas keskkonnaaktivist Linda-Mari Väli EMA Facebooki lehel.

«Tulge nii varakult, kui saate, sest juba alates kella seitsmest-kaheksast võib arboristi (?) tulekuks valmistuma hakata! Koputame rahumeelselt saemehe ja linnavalitsuse ametnike südametele, sest meie, paju alla kogunevad inimesed pole riigi ega linna vaenlased,» kirjutas Väli.

Ta märkis, et keskkonnaaktivistid toetavad oma maa kaasaegset ja healoomulist arengut. «Soovime tähelepanu tõmmata sellele, et ka Haabersti ringristmiku projekt oleks võinud säästa nii linna loodust, loomi kui ka inimesi, olnuks arendajal vaid veidi viitsimist kohalike oludega tutvuda ja kaasaegseid tehnoloogilisi lahendusi rakendada,» kirjutas Väli.

EMA aktivist toonitas, et kodanikel on lõpuks aeg kodumaa kaitseks koonduma hakata. «Me ütleme, et Emapuu jääb: EMA seisab Emapuu ette. Emad seisavad emapuude ette. Emad seisavad emapuude ette üle kogu maa ja metsad saavad päästetud ning meie maa saab päästetud ja lõpuks tulevad isegi noored välismaalt tagasi ning elu Eestis muutub taas elamisväärseks,» kirjutas Väli.

Politsei käis reede hommikul remmelga kaitsjatega rääkimas ning andis neile korralduse hiljemalt laupäeva hommikul kella kaheksaks lahkuda.

Politsei on valmis sundi kasutama

Postimees uuris politseilt, mis saab siis, kui puukaitsjad keelduvad nõutud ajaks lahkumast. Selgitas Põhja prefektuuri pressiesindaja Marie Aava:

«Kui nad homseks ei ole territooriumilt lahkunud, anname neile üle kutsed ilmuda politseijaoskonda. Edasiselt otsustatakse juba menetluse alustamise vajadus. Neile on korduvalt selgitatud nende õigusrikkumise sisu ning võimalikke tagajärgi.

Hetkel panevad territooriumil viibivad inimesed toime korrarikkumise, millele politseil on kohustus sekkuda, et selline tegevus lõpetada. Korrakaitseseaduse järgi on korrarikkumise tõkestamiseks politseil õigus kasutada lõpuks ka sundi, mida me oleme valmis tegema.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles