Kõlvart: lastel peab õppekeele osas olema valik

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Kõlvart.
Mihhail Kõlvart. Foto: Toomas Huik

Eile esitas Keskerakonna Tallinna nõukogu üheks abilinnapea kandidaadiks Mihhail Kõlvarti, kes hakkab linnas juhtima haridusametit, kultuuriväärtuste ametit ning spordi- ja noorsootööametit.

«Olen veendunud, et lastel peab olema valik, mis keeles nad soovivad saada haridust – eesti, vene, saksa või mõnes muus keeles,» kinnitas Kõlvart. «Sellise õiguse annab neile põhikooli ja gümnaasiumi seadus. Samas ei ole mul mingit kahtlust eesti keele õppimise vajalikkuses.»

Kõlvart rõhutas, et soov üheteistkümnes Tallinna koolis jätkata venekeelse hariduse andmist oli nende õppeasutuste hoolekogude otsus, mille kinnitas ka linnavolikogu. Vene õppekeel gümnaasiumides ei tähenda seda, et programmidest langevad välja õppeained eesti keeles.

«Ootame ära valitsuse otsuse, loodame, et see tuleb seadusepõhine,» märkis Kõlvart.

Kõlvart mainis, et ta on mitu aastat töötanud õppejõuna ning korraldanud suuri rahvusvahelisi kultuuri- ja spordiüritusi. Seega ei ole ta haridusest ja kultuurist kaugel seisev isik.

Ta lisas, et spordikoolide ja -klubide rahastamine peaks kindlasti olema senisest suurem. See saab aga võimalikuks vaid siis, kui riik taastab omavalitsuste tulubaasi ning tõstab omapoolset spordi toetamise taset.

Kõlvart on 33-aastane, 2000. aastal lõpetas ta rahvusvahelise sotsiaalteaduste rakendusliku kõrgkooli Lex õigusteaduskonna ning 2004. aastal kõrgkooli I Studium majandusõiguse erialal. 2004. aastast õpib ta Tallinna Ülikoolis kehakultuuri.

Kõlvart on Eesti Taekwon-do Liidu president.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles