Reaalkooli 1. klassi ühele kohale tungib 12 last

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna reaalkool.
Tallinna reaalkool. Foto: Peeter Langovits

Tallinna koolide esimestesse klassidesse esitati esimese viie päevaga 3111 avaldust, kusjuures suurim tung on reaalkooli.

«Kõige rohkem on avaldusi esitatud Tallinna reaalkooli – 579, mis on 12 avaldust ühele kohale,» teatas Tallinna haridusameti üldosakonna peaspetsialist Leini Jürisaar. See teeb ligi viiendiku kõikidest eKooli süsteemi kantud  avaldustest.

Teistesse koolidesse esitatud avalduste hulk on tunduvalt väiksem – seal on ühele kohale soovijaid maksimaalselt üheksa.

Jürisaar märkis, et tegu on vaid nende avaldustega, mis on esitatud elektrooniliselt või mille on koolid kandnud vastavasse andmebaasi, mistõttu tegelik avalduste arv võib olla isegi natuke suurem. Tema sõnul peavad kõik avaldused jõudma samasse baasi, kuid osa paberkujul otse kooli esitatud avaldustest ei pruugi koolid olla jõudnud eKooli sisse kanda.

Enamasti esitatakse ühe lapse kohta avaldus 3-5 kooli. Kõige enam on üks inimene esitanud avalduse 19 kooli, valides nii õppekeelelt kui asukohalt erinevaid koole, sealhulgas inglise kolledž, prantsuse lütseum, Tõnismäe reaalkool, Tallinna Saksa gümnaasium, Kadrioru Saksa gümnaasium, Jakob Westholmi gümnaasium, Tallinna humanitaargümnaasium.

Alla 7-aastaseid lapsi soovitakse sel aastal kooli panna 320, sealhulgas ka 5-aastaseid. Nende puhul on Jürisaare sõnul kogemused näidanud, et juhul, kui soovitud kooli ei saada, lükatakse koolitulek aasta võrra edasi. Möödunud aastal koolipikenduse saanud lapsi on nüüd kooli tulemas 104.

Lapsevanemad saavad esitada Tallinna munitsipaalkoolidesse avaldusi lapse esimesse klassi vastuvõtuks alates 1. aprillist ning seda veel homse ehk 7. aprilli õhtuni.

Tallinna haridusameti juhataja Andres Pajula sõnul on avalduste esitamine sujunud tõrgeteta, ca kaks kolmandikku avaldustest on juba esitatud.

«Vanemad on olnud rahul, et neil on nüüd võimalik valida lapsele mistahes Tallinna kool, selles osas oleme saanud palju positiivset tagasisidet,» rääkis Pajula.

«Neile lastele, kelle vanemad ise kooli valida ei soovi, määrab koolikoha komisjon, õppekohti jätkub kõigile Tallinna lastele,» lisas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles