Sarapuu: mulle ettevõtlus meeldib

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvo Sarapuu koos abikaasa Kerstiga presidendi vastuvõtul.
Arvo Sarapuu koos abikaasa Kerstiga presidendi vastuvõtul. Foto: Liis Treimann

Keskerakonna Tallinna nõukogu esitas eile ühe abilinnapea kandidaadina Arvo Sarapuu, kes hakkab juhtima ettevõtlusametit ja keskkonnaametit.

Pikaajalise omavalitsustöö kogemusega Sarapuu kinnitas Postimees.ee`le, et ettevõtlus ja inimeste ettevõtlikkus on see, mis nii Tallinnat kui iga teist omavalitsust edasi viib.

«Ega me (uued abilinnapead – toim.) enne ei saa oma valdkondade kallale asuda, kui volikogu on meid neljapäeval ametisse kinnitanud,» ütles Sarapuu. «Tallinna nõukogu on poliitiline organ ja oma otsuse ta kandidaatide osas tegi. Mulle aga ettevõtlus meeldib.»

Sarapuu kiitis Tallinnat hea ettevõtluskeskonna loojana. Kui iga Eesti omavalitsus nii tegutseks, siis kulgeks elu riigis hoopis teistmoodi. Eelkõige nimetas ta Tallinna tööstusparkide ning ettevõtlusinkubaatorite loomist, samuti stardiabi algajatele ettevõtjatele.

«Kui ma 1997. aastal Järva maavanema tööd lõpetama hakkasin, siis oli jutt, et omavalitsused peaksid tegelema koolide ja sotsiaalasutustega, ettevõtlust polegi vaja,» nentis Sarapuu. «Nüüd on aru saadud, et omavalitsus saab korralikult toimida vaid siis, kui tal on oma tulubaas. See tähendab aga eelkõige ettevõtlikke inimesi ning atraktiivset keskkonda, et välistegijaid siia meelitada.»

Sarapuu on 57-aastane, abielus, poja ning nelja tütre isa. 1988. aastal lõpetas ta Tallinna Tehnikaülikooli ökonoomikainsenerina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles