ERR.ee: Kadrioru pargis võetakse lähiajal maha 38 puud

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadrioru park.
Kadrioru park. Foto: Mihkel Maripuu

Kadrioru pargis võetakse lähiajal maha 38 hobukastanit; pargi projektijuht Kersti Lootuse kinnitusel on tegu hooldusraidega ning maha võetakse vaid haiged puud.

Kadriorus elav kunstnik Jüri Arrak leidis, et selline lähenemine «Rohelise Tallinna» loosungiga kokku ei sobi, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Ei ole probleem ainult puu saagimises, aga probleem on ka puude hooldamises. Sest kui lasta üks park ilma hoolduseta seista mitukümmend aastat, siis on täiesti kindel, et ta metsistub ja läheb tihedaks ja siis on hea öelda, et see pole enam mingi park, võtame maha, teeme midagi teist,» rääkis Arrak.

Lootus rääkis, et juba 2004. aastast on puude tervislikku seisu uurinud nii Tartu maaülikooli kui tänavu ka Tallinna Botaanikaaia spetsialistid ning maha võetakse vaid need puud, mis on tõsiselt haigeks tunnistatud.

Sellele ei vaidle vastu ka Jüri Arrak, tema hinnangul on küsimus pigem infosulus - mida ikkagi tehakse ja mis eesmärgil.

Probleemseid kohti on Kardiorus teisigi, mis vajaksid laiemat arutelu ümarlaual, leidis Arrak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles