Politsei kahtlustab neid mehi laste ahistamises (1)

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Möödunud nädalal pidasid Põhja prefektuuri kriminaalbüroo uurijad kinni kaks meest, keda kahtlustatakse laste seksuaalses väärkohtlemises. Politseinikel on alust arvata, et kannatanuid on rohkem.

30. mail pidas politsei Lasnamäel kinni 48-aastase mehe, keda kahtlustatakse algkooliealise poisi seksuaalses ärakasutamises. Kahtlustuse järgi pakkus mees lapsele maiustusi ning meelitas ta tühermaale, hoidis last jõuga kinni ning katsus intiimpiirkonnast.

3. juunil peeti kinni  mees, keda kahtlustatakse kooliealise tüdruku seksuaalses ahistamises. Kahtlustuse järgi lähenes mees avalikus kohas tüdrukule ning katsus teda kohatult. Politseil on alust arvata, et mees võis ahistada ka teisi tütarlapsi.

Mehed on varem karistatud sarnaste kuritegude eest. Põhja ringkonnaprokuratuuri taotlusel andis kohus loa nende vahistamiseks.

Põhja prefektuuri seksuaalkuritegude ja lastekaitse grupi juhi Reimo Raiveti sõnul on need alarmeerivad juhtumid, mil seksuaalkurjategijad avalikus kohas laste usaldust kuritarvitades neid ära kasutavad.

Raivet märkis, et suurem osa seksuaalkuritegudest pannakse toime internetiavarustes või koduseinte vahel, ent oht võib varitseda ka tänaval.

Politseinik tuletab lapsevanematele meelde selgitustöö olulisust, et lapsed õpiksid ohtu ära tundma. Ta soovitab meenutada lastele põhitõdesid, et võõrastega ei minda kaasa, neilt ei võeta vastu kingitusi ning olukorras, kus võõras inimene läheneb ja kontakti otsib, tuleb kutsuda abi ning rääkida juhtunust vanemale.

Politsei palub kõigil, kes tunnevad pildil olevad mehed ära, on olnud pealtnägijaks süüteole või neil on muud olulist informatsiooni, võtta ühendust Põhja prefektuuri seksuaalkuritegude ja lastekaitse grupiga telefonil 53 01 99 38.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles