Fotod: Tallinna lauluväljakul avati renoveeritud raadiotorn

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna lauluväljakul avati uuenduskuuri läbinud raadiotorn ja sel suvel toimuva XII noorte laulupeoks on nüüd hoone valmis.

Arhitekt Alar Kotli projekti järgi 1960. aastal valminud raadiotorn sai üle aastakümnete kaasajastatud. Tegemist on ajaloolise hoonega, millest on kommenteeritud kõiki laulupidusid ja mis asub lauluväljaku arhitektuurilises ansamblis olulisel kohal.

Hoone peamine eesmärk on pakkuda side- ja telekommunikatsiooniettevõtetele kaasaegset ja head kohta lauluväljakul, kust saaksid tõrgeteta toimuda laulupeo ülekanded. Samuti kasutatakse torni laulupeo kommentaatorite keskuse ja ülekandejaamana.

Renoveerimise käigus kaasajastati hoone täielikult. Ehitati ja paigaldati uued rõdud, sest vanad olid täiesti amortiseerunud ja ohtlikud. Paigaldati uus elektrisüsteem, lisati ventilatsioon, jahutussüsteem ja õhkküte. Ehitati välja kanalisatsioon, sest seda ei olnud hoones enne üldse.

Tunnustamaks rahvusringhäälingut ja lauluväljaku arhitekti, on raadiotorni korrustele antud suurmeeste nimed ja näod – Valdo Pant, Ivar Trikkel ja Alar Kotli.

«Alar Kotli projekteeritud Tallinna laululava oli unikaalne ja kaasaegne rahvuslik arhitektuuripärl eelmisel sajandil ja ta on oma unikaalsuse ja kaasaegsuse säilitanud tänase päevani. Meie ülesanne on ta korras hoida,» sõnas Tallinna lauluväljaku juhataja Riho Rõõmus.

Renoveerimistööd läksid maksma kokku 532 800 eurot, projekti rahastas Tallinna linn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles