Kesklinna koolides kandideerib kümme last ühele kohale

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolikatsed.
Koolikatsed. Foto: Mihkel Maripuu

Tänase päeva seisuga on esitatud pealinna koolide 1. klassi astumise avaldusi eKooli veebikeskkonnas 2660, suurim konkurss on kesklinna koolidesse.

Seni laekunud avalduste põhjal võib öelda, et üks lapsevanem on oma lapse kohta esitanud avalduse 15 kooli.

Kesklinna koolide keskmine esitatud avalduste arv on ligi kümme avaldust ühe koolikoha kohta, seevastu ühte Pirita kooli ei olnud laekunud veel ühtegi avaldust.

Tallinna haridusameti juhataja Andres Pajula sõnul on seni avalduste esitamine möödunud suuremate tõrgeteta.

«Mõningast segadust tekitasid protseduurilised tegevused – näiteks paaril lapsevanemal ei õnnestunud taotlust kooli saata või esines tõrge e-kirjade saatmisel, kuid kõik need probleemid said lahendatud,» märkis Pajula. «Niisamuti esinesid probleemid vanematel, kelle rahvastikuregistri järgne elukoht ei olnud 25. märtsi seisuga Tallinn – nemad ei saa eKooli kaudu avaldust esitada. Ka need vanemad, kes tahavad oma lapsi varem kooli panna, kuid peavad seda tegema haridusameti kaudu, ei saa eKooli kasutada.»

Neljapäevani, 7. aprillini saab lapsevanem, kes soovib lapsele kooli valida, esitada ühte või mitmesse kooli taotluse, mida võib koolile esitada kas paberil või elektrooniliselt eKooli veebikeskkonnas.

Sel aastal toimuvad ajavahemikus 8.-25. aprill konkursid neis koolides, kuhu on õpilaskandidaate rohkem kui kohti. Kool teavitab vanemat kirja või e-kirja teel lapse õpilaskandidaadiks arvamisest hiljemalt 25. aprilliks.

Lapsevanem peab anda oma lõplikust valikust koolile teada hiljemalt 1. maiks. Lastele, kes ei ole kandideerinud ühessegi kooli või ei ole koolikohta saanud, määrab vastav komisjon elukohajärgse kooli, määratud kool teavitab vanemat sellest hiljemalt 10. juunil. Vanemal tuleb oma vastus anda hiljemalt 22. juuniks. Ka siis pole määratud kool siiski lapsele kohustuslik, laps saab peale 22. juunit minna ka teistesse koolidesse, kus on vabu kohti. 

Igale koolikohustuslikus eas lapsele, kelle elukoha aadress Eesti rahvastikuregistri järgi on Tallinn, on tagatud õppimisvõimalus pealinna munitsipaalkoolis. Elukohajärgse kooli määramise kriteeriumid on järgmised: õpilase elukoha lähedus koolile ja sama pere teiste laste õppimine samas koolis.

2011./2012. õppeaastal läheb Tallinna munitsipaalüldhariduskoolide 1. klassidesse enam kui 3800 last. Kokku on linnakoolide 1. klassides kuni 4200 vaba õppekohta, mis võimaldab vastu võtta kõik lapsed, nende hulgas ka 6-aastasi ning lapsi, kelle rahvastikujärgne elukoht ei ole Tallinnas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles