Abilinnapea Klandorf käskis kutsuda Mupol välja pommiroboti, et kontrollida prügikotte (23)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästeameti pommirobot kontrollis linnavalitsuse ette toodud prügikotti.
Päästeameti pommirobot kontrollis linnavalitsuse ette toodud prügikotti. Foto: Päästeamet

Päästeameti teatel said demineerijad, päästjad, politsei ja kiirabi kell 16.06 teate, et Tallinna linnavalitsuse ette toodi kaks musta prügikotti.

Liiklus Vabaduse väljaku ümber pandi prügikottide tõttu kinni ja demineerijad asusid kindlaks tegema, mis on kottides.

Vabaduse väljaku ümbrusesse oli nii linna siseneval kui linnast väljuval suunal tekkinud suured liiklusummikud.

Pommirobot tegi kotid lahti ning neis oli - üllatus üllatus – prügi. Tõenäoliselt oli tegemist järjekordse viitega korralagedusele Tallinna jäätmeveos.

Päästeameti pommirobot kontrollis linnavalitsuse ette toodud prügikotti.
Päästeameti pommirobot kontrollis linnavalitsuse ette toodud prügikotti. Foto: Päästeamet

Täna hommikul tõid kaks nõmmekatest aktivisti samuti Tallinna linnavalitsuse ette mitu suurt prügikotti.

Tegu oli liikumise Prügi-Uber algatajate Tiit Kruusalu ja Elmo Anti protestiga seoses Tallinna linna saamatusega jäätmeveo korraldamisel.

Päästeameti kinnitusel kutsus operatiivteenistused välja MUPO. Päästeameti sõnul oleks sellega säästetud hulk raha ja inimeste närve, kui prügikotid oleks linnavalitsuse eest ära toimetanud MUPO ise.

Munitsipaalpolitsei juhi Aivar Toompere kinnitusel tegi ettepaneku demineerijad välja kutsuda abilinnapea Kalle Klandorf. «Kui hommikul sain ma sellest prügitoomise aktsioonist aru, sest oli olemas informatsioon, et tuuakse, kuid õhtul mingit infot ei olnud ning tekkisid sinna need kotid. Mina kandsin abilinnapea Kalle Klandorfile ette ning tema ütles, et helistage 112, las tulevad kohale, vaatavad järgi ja et meie inimesed neid kotte ei puudutaks,» kommenteeris Toompere.

Küsimuse peale, kas polnud ilmselgelt tegemist prügiga, kui ka vastavasisulised kirjad sinna peale olid pandud, kommenteeris Toompere: «Aga kui Euroopas paneb keegi omale sildi kõhu peale ja ütleb, et olen aus mees ja tegelikult on pommivöö ümber, kas siis võibki kirja uskuma jääda või?»

Tallinna abilinnapea Kalle Klandorfi hinnangul on kaks reedel aset leidnud juhtumit, kus linnavalitsuse hoone ette toodi kotte prügiga, seotud kellegi huviga eskaleerida olukorda linna prügimajanduses.

«Miks me pidime teadma, mis kottides sees on? Kui salaja poetatakse kott maha, siis seal sees võib olla mida iganes. Inimesi on ju igasuguseid,» ütles Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf BNS-ile, selgitades, miks Mupo kutsus Nõmme piirkonnas prügiveoga tekkinud probleemide vastu protestijate poolt linnavalitsuse hoone ette kotte kontrollima demineerijad.

Klandorf ütles, et tema andmetel on üks meestest, kes reede hommikul prügikotid linnavalitsuse ette tõi, viibinud Eestis neli aastat vanglas ning lisaks on teda Soomes kriminaalkorras karistatud tulirelva ebaseadusliku käitlemise ning inimeste väärkohtlemise pärast. «Ma küsin: kaua ajakirjandus heroiseerib sellist inimest? Inimest, kes kannab natsisümboolikat ja ignoreerib ühiselu reegleid?» küsis Klandorf.

«Minu andmetel on see isik, kes õhutuse aktsiooni ette võttis, endine politseinik,» sõnas Klandorf. «Ma arvan, et sellisel juhul tuleb sarnast juhtumit võtta täie tõsidusega,» ütles ta.

Pommihirmu tekitanud prügikott.
Pommihirmu tekitanud prügikott. Foto: facebook.com

Päästeamet paneb südamele, et iga kord kui keegi sedamoodi prügikoti maha poetab, sõidab välja hulk operatiivteenistusi, kelle tegevuse maksab inimene oma taskust.

Politsei alustas prügikoti linnavalitsuse ette toonud 43-aastase mehe suhtes väärteomenetluse avaliku korra rikkumises.

Kommentaarid (23)
Copy
Tagasi üles