Pildid ja video: Tallinnas oli põleng hoone 16. korruse korteris

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Päästjad said täna hommikupoolikul väljakutse Mustamäe teele Tallinnas, kus oli puhkenud tulekahju kõrghoone korteris.

Päästeamet teatas kell 10.55 Twitteris, et Mustamäe teel on põleng kõrghoone 16. korrusel. Sel hetkel olid päästjad sündmuskohal tulekollet otsimas. 

Mõni minut hiljem teatas päästeamet, et põleng oli korteris, kust toodi kaks inimest välja ja tulekahju kustutati.

Mis korteris juhtus?

Nõmme päästekomando kirjutas hiljem sotsiaalmeedias, et nad on viimasel nädalal kustutanud mitu kõrghoones puhkenud tulekahju. Komando kirjeldab juhtunut:

«Täna oli põleng Mustamäel ühe kortermaja 16. korrusel. Tulekahju puhkemise hetkel viibis korteris kaks inimest, ema ja tema kaheaastane laps. Selle ema õige käitumine päästis neid kaht suurematest vigastustest. 

Mis ta siis tegi? Märgates tulekahju sulges naine põleva toa ukse ja tuli ei saanud korteris enam edasi levida. Kuna põlev tuba asus kohe välisukse kõrval, oli neil ohutu tee korterist välja ära lõigatud. Ema sellest ei heitunud ning ruttas lapsega rõdule, sulges enda tagant rõdu ukse ja jäi päästjaid ootama. See oligi ainuõige käitumine selles olukorras. Me olime kiiresti põlevas korteris kohal ning aitasime koos Lilleküla päästekomando päästjatega naise ja tema väikese lapse päästemaskide abil ohutult välja.

Sellise ohu puhul on oluline jääda rahulikuks, kutsuda kiirelt abi ja mitte seada oma elu ohtu. Kui korter või kortermaja trepikoda on suitsu täis, siis sulgege uksed ja oodake rõdul või avatud aknal päästjaid. Nad tulevad kiiresti ja aitavad teid välja.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles