Fotod: vanalinnas alustas suvist patrulli Tallinna Kiirabi jalgrattaüksus

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Kiirabi rattapatrull
Tallinna Kiirabi rattapatrull Foto: Tallinna kiirabi

Juuni algusest kuni augusti lõpuni pakub rattapatrull vanalinna kitsastel tänavatel ja kesklinna piirkonnas täiendavat abi olemasolevatele kiirabiauto brigaadidele.

«Suveperioodil täitub pealinn turistidega ning inimeste konsentratsioon vanalinnas suureneb märgatavalt. Rattaga liikevad meedikud pääsevad rahvarohketel tänavatel kiiremini abivajajani kui seda võimaldab kiirabiauto,» selgitas Tallinna Kiirabi peaarst dr Raul Adlas pressiteate vahendusel.

Kaheliikmeline rattabrigaad on varustatud kogu esmase abi andmiseks vajalike seadmete ja ravimitega, sidevahendite ning positsioneerimis- ja navigatsioonivahenditega. Kiirabi rattapatrull jõuab abivajaja juurde keskmiselt 3,5 minutiga. Haiglaravi vajava patsiendi puhul reageerib sündmusele lisaks lähim kiirabiauto.

Kiirabi rattapatrull on vanalinnas valvel kõigil päevadel kella üheksast hommikul kella üheksani õhtul, välja arvatud neil päevil, mil ilmaolud rattasõitu ei soosi. Muudel kellaaegadel reageerib piirkonnas kutsetele kiirabiauto üksus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles