Jõesaare süüasi taas kohtus

Mirjam Mäekivi
, Postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Jõesaar kohtus
Andres Jõesaar kohtus Foto: Peeter Langovits

Rollerijuhi surma põhjustamise pärast Harju maakohtult tingimisi vangistuse saanud Andres Jõesaare asjas vaidlustasid kannatanute esindajad Tallinna ringkonnakohtus menetluskulude suuruse.

Harju maakohtu märtsikuu alguses tehtud otsuse järgi peab Jõesaar tasuma riigituludesse menetluskulud 417 eurot ning sundraha ja ekspertiisikulud kokku 1341 eurot, kirjutab Õhtuleht.

Tallinna ringkonnakohtus on nüüd aga kannatanute esindajate määruskaebus Harju maakohtu määrusele, kus nad vaidlustavad kriminaalasjas menetluskulude suuruse.

Harju maakohus tunnistas Eesti Rahvusringhäälingu nõukogu liikme Andres Jõesaare (51) 7. märtsil süüdi mullu juulis Tallinnas toimunud traagilise avarii põhjustamises ning mõistis talle karistuseks pooleteise aasta pikkuse tingimisi vangistuse.

Harju maakohus tunnistas Jõesaare süüdi mootorsõiduki juhi poolt liiklus- ja käitumisnõuete rikkumises, millega on ettevaatamatusest põhjustatud ühe inimese surm ja teisele inimesele raske tervisekahjustus. Karistuseks mõisteti mehele 1,5-aastane tingimisi vangistus 18-kuulise katseajaga, mille jooksul Jõesaar kohustub täitma käitumiskontrolli nõudeid kriminaalhooldaja järelevalve all.

Lisakaristusena võetakse Jõesaarelt 4 kuuks ära mootorsõiduki juhtimise õigus. Samuti peab ta tasuma riigituludesse menetluskulud 417,03 eurot ning sundraha ja ekspertiisikulud kokku 1341,44 eurot.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles