Tallinna plaan: veerand Eesti eriarstiabist koondub superhaiglasse (1)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasnamäele rajatav haigla peaks tulema kuni kuuekorruseline.
Lasnamäele rajatav haigla peaks tulema kuni kuuekorruseline. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna linnavalitsus kuulutas välja riigihanke kavandatavale Tallinna Haigla maa-alale detailplaneeringu ning haigla mahulise ja ruumilise planeeringu koostamiseks. Kavade kohaselt peaks Tallinna haiglasse koonduma veerand Eesti eriarstiabist.

«Tegemist on väga suurejoonelise ja innovaatilise tulevikuplaaniga,» ütles abilinnapea Merike Martinson. Ta lisas, et Tallinna Haigla visiooni ja funktsionaalset arengukavaga on pikalt välja töötatud ning lähiaastatel peaks olema võimalik see ellu viia. Nüüd on pealinn kuulutanud välja riigihanke Tallinna Haigla planeerimiseks, planeering hõlmab nii haiglahoonete mahulist ja ruumilist planeeringut kui ka Narva mnt 129 ja 129b kinnistute detailplaneeringu koostamist.

Kavandatavas Tallinna Haiglas asub tööle ca 4000 töötajat ja haigla prognoositav tegevusmaht hõlmab ligi  25 protsenti Eestis osutatavast eriarstiabist.

Tallinna Haigla tööks vajaliku hoonestuse kogupindala on esialgsete prognooside kohaselt 100 000 – 120 000 m2 ning koosneb ca 4000 –4500 ravi- ja tehnoloogilisest ruumist.

Tallinna Haigla on plaanis rajada kahele kõrvuti asetsevale kinnistule, hoonestatava ala kogupindala on 21 ha. Detailplaneeringu koostamise eesmärgiks on määrata ehitusõigus alale kuni kuuekorruselise Tallinna Haigla ehitamiseks.

Martinson rõhutas, et Tallinna haigla on kogu riigi jaoks nii suur ja oluline projekt, millesse peaks panustama ka Eesti valitsus. Abilinnapea sõnul viib selle projekt meie meditsiini uude ajastusse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles