Autoesinduses läks hindamisakti pärast kähmluseks (2)

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Škoda Tallinna esindus aadressil Paldiski mnt 73/Pirni 1.
Škoda Tallinna esindus aadressil Paldiski mnt 73/Pirni 1. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Eile päeval läks Škoda Tallinna esinduses kõvaks madinaks, kui oma autot hindama läinud noormees müügikonsultandi peale niivõrd ärritus, et hakkas töötajate sõnul roppusi pilduma ja agressiivselt käituma, mispeale üks teine müügikonsultant teda väidetavalt rusikaga pea piirkonda lõi.

«See ei ole normaalne, et müügikonsultant niimoodi käitub! Ükskõik, mida ma ka ei ütle, tal ei ole õigust mind rünnata,» arvas tüli kohta 22-aastane mees, kes soovis jääda anonüümseks, tuues põhjuseks erilisevõitu nime (toimetusele teada). «Olin täiesti šokis, et selline asi võib ühes esinduses juhtuda!»

Škoda Tallinna esinduse turundus- ja müügiassistent Riina Solomonova-Kask ütles, et juhtumi salvestasid poe turvakaamerad ning esinduse töötajad teatasid juhtunust politseile. Kuna juhtum on politsei uurida, ei soostunud esindus praegu rohkem vahejuhtumist rääkima.

Tüli hinna pärast

Noormehe versiooni järgi läks ta eile kella 14 paiku Škoda Tallinna esindusse Pirni tänaval, et lasta oma auto ära hinnata. «Kuna tahan auto maha müüa, soovisin, et see esinduses ära hinnataks. Ütlesin, et mul on selline auto ja selline aasta. Kuid mulle ei meeldinud kohe selle müügimehe suhtumine, tal oli kuidagi ükskõik, ta ei süvenenud ja ütles, et mu auto on vähem väärt. Samas maksab hindamise teenus 60 eurot,» rääkis mees.

Nende omavaheline suhtlus ei edenenud ja kokkuleppele nad ei jõudnud. Tekkis sõnavahetus. «Ta ütles mulle üht, ma ütlesin teist, ja ma arvan, et emotsiooni pealt ütlesin talle midagi halvasti,» ei salanud ta. «Uskumatu on aga see, et olin juba esindusest välja läinud, kui mulle järgnes täiesti teine müügimees, kes ei öelnud midagi, vaid lendas rusikatega kallale.»

Kliendi jutu järgi lõi esinduse töötaja teda mitu korda rusikaga vastu pead.

Seejärel istus ta oma autosse, kuna oli pidanud kalmistule kiirustama. Tee peal pidas politsei ta kinni. «Olin pärast rünnakut šokis ja sõitsin minema, kui järsku politseipatrull mu peatas ja küsis, mis juhtus, ning puhuma pani. Siis ma veel avaldust ei teinud, kuid nüüd otsustasin siiski teha, sest ei taha asja niisama jätta.»

Tülipäeva õhtul läks ta traumapunkti, kus lasi vigastused fikseerida. «Katkine huul ja peas on verevalum,» ütles ta ning kurtis eile alanud tugevat peavalu, mis sunnib teda kodus puhkama. Täna hommikul esitas ta politseile avalduse.

Lääne-Harju politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juht Erkko Piirimägi kinnitas, et kolmapäeval kella 14 ajal teatati konfliktist kliendi ja keskuse töötaja vahel Škoda müügiesinduses. Klient oli tema sõnul sündmuskohalt lahkunud. Politsei kutsunud inimene rääkis agressiivsest käitumisest ja kahtlustas kliendil narkojoovet, millega too rooli taha oli istunud.

Klient oli kaine

«Autokeskuse personaliga suheldes selgus, et klient oli agressiivselt meelestatud, ropendas ning tegi ähvardavaid liigutusi töötajate suunas. Ühe ähvardava žesti tõrjumisel oli esinduse töötaja enda kaitseks sunnitud jõudu kasutama. Seejärel oli klient sõiduautoga lahkunud,» vahendas Piirimägi autoesinduse töötajate versiooni.

Sõiduki kirjeldus edastati patrullidele ja kirjeldusele vastav auto peatati Valdeku tänaval. Mehel ei tuvastatud alko- ega narkojoovet.

«Juhiga vesteldes selgus, et konflikt oli tekkinud ebakõlast auto hindamisakti üle. Politseile on laekunud juhtunu kohta avaldus, selle põhjal otsustame menetluse alustamise,» lisas Piirimägi.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles