Tallinna linnaosavanemad protestivad TAI tegevuse vastu

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elanikud protestivad Sitsi tänavale rajatava süstlavahetuspunkti vastu.
Elanikud protestivad Sitsi tänavale rajatava süstlavahetuspunkti vastu. Foto: Eero Vabamägi

Tallinna linnaosade vanemad saatsid täna ajakirjandusele ühise avalduse süstlavahetuspunktide teemal.

Linnaosavanemate ühisavaldus

Tallinna linnaosade vanemad väljendavad sügavat muret seoses Tervise Arengu Instituudi (TAI) plaaniga rajada Põhja-Tallinna linnaossa Sitsi tänav 28 asuvasse elumajja narkosõltlastele mõeldud kahjude vähendamise keskus, eirates linna ja kohaliku kogukonna seisukohti.

On täiesti vastuvõetamatu, kui üks riiklik asutus püüab suhelda linnaga ultimatiivses vormis. Oleme veendunud, et narkomaaniaga seotud probleemide edukas lahendamine on võimalik ainult riigi, omavalitsuse ja teiste osapoolte tihedas koostöös. Seejuures otsuste vastuvõtmisel tuleb eelistada terviklahendusi.

Kinnitame, et oleme valmis selles osas TAIga koostööd tegema, kaasates asumiseltse, politseid ja teisi huvitatud osapooli. Kutsume TAId loobuma viivitamatult plaanist avada süstlavahetuspunkt aadressil Sitsi tänav 28, arvestades et nii kohalik kogukond kui omavalitsus – sealhulgas Tallinna linnavalitsuse ja linnavolikogu liikmed, Põhja-Tallinna linnaosavalitsus ja Põhja-Tallinna halduskogu - on kategooriliselt vastu.

Samuti toetame Põhja-Tallinna linnaosavalitsuse ettepanekut moodustada töögrupp, kuhu kuuluksid linnavalitsuse, linnaosade, TAI, asumiseltside esindajad ja vajadusel ka teised osapooled, eesmärgiga leida süstlavahetusprobleemile töötav ja mõistlik lahendus.

Rõhutame, et kohaliku omavalitsuse seisukohtade ignoreerimine riigiasutuse poolt kahjustab väga tõsiselt riigi usaldusväärsust ja seab küsimärgi alla edaspidise TAI ja linna vahelise koostöö efektiivsuse narkoennetuse valdkonnas.

Alla kirjutanud

Kristiine linnaosavanem Vadim Belobrovtsev

Lasnamäe linnaosavanem Maria Jufereva

Nõmme linnaosavanem Tiia-Liis Jürgenson

Haabersti linnaosavanem Marek Jürgenson

Mustamäe linnaosavanem Helle Kalda

Põhja-Tallinna linnaosavanem Raimond Kaljulaid

Pirita linnaosavanem Tõnis Mölder

Kesklinna linnaosavanem Taavi Pukk

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles