Songisepp: kui vaja, sulgeme Stockmanni sissesõiduraja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autod ummistasid eile sissepääsu Stockmanni parkimismajja ja sellega koos ka osaliselt Liivalaia tänava
Autod ummistasid eile sissepääsu Stockmanni parkimismajja ja sellega koos ka osaliselt Liivalaia tänava Foto: Peeter Langovits

Tallinna liiklusteenistuse direktor Mati Songisepp lubas, et kui hullude päevade kliendid tekitavad Liivalaia tänavale liiga suured järjekorrad, võidakse Stockmanni suunduv sõidurada üldse sulgeda.

Vasakpöördega Stockmanni kaubamajja suunduvad autod moodustasid eile Liivalaia tänavale kenakese ummiku. «Ma täna hommikul ei ole jõudnud laua tagant üldse välja ega tea, milline seal praegu olukord on,» sõnas Songisepp.

«Kui tekib ikka tõsine pretensioonide hunnik, oleme sunnitud parkimismajja suunduva vasakpöörde raja lihtsalt sulgema,» ütles liiklusteenistuse direktor. «Linna eesmärk on siiski tagada üldine liiklus, mitte tegutseda mõne erafirma huvides,» põhjendas Songisepp.

Ta selgitas, et kaubamaja parkimismajja suunduv vasak pöörderada on suhteliselt lühike, et mõningase järjekorra tekkides hakata häirima juba teiste sõiduradade liiklust. «Vasakpöördega parklasse sõitvad autod peavad läbi laskma parempöördel olevad autod ning kui need ummistavad sissesõidu, jäävad autod keset teed oma võimalust ootama,» rääkis Songisepp.

Muus osas on Songisepa sõnul olukord kesklinna liikluses pärast Vabaduse väljaku sulgemist rahulikum, kui esialgu kardeti.

«Eile olid tõesti suured järjekorrad, ka täna jäi kinni liiklus Endla ja Suur-Ameerika tänavatel, Pärnu maantee oli väga autosid täis,» loetles ta probleemsemaid kohti. «Aga Paldiski maanteed pidi sai kesklinna minna vanalinnast vasakult möödudes täitsa vabalt,» lisas ta.

Songisepa sõnul muutub iga päevaga liiklus kindlasti paremaks, sest autojuhid õpivad teisi marsruute kasutama. «Eile oli ka sõimu rohkem. Mida inimene ikka teeb ummikus istudes? Võtab taskust mobiili ja sõimab linnaametnikke!» Täna helistati Songisepa sõnul juba mõistlike küsimustega ja päriti alternatiivsete sõiduvõimaluste kohta.

Vabaduse väljaku ümberehituse tõttu suleti Kaarli puiestee tavaliiklusele kaheksaks kuuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles