Politsei otsib lapsi korduvalt ahistanud mehe võimalikke ohvreid

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexey.
Alexey. Foto: Põhja prefektuur

Möödunud nädalal pidasid Põhja prefektuuri kriminaalbüroo uurijad Tallinnas kinni 49-aastase Alexey, keda kahtlustatakse laste seksuaalses ahvatlemises. Nüüd palub politsei inimeste kaasabi, et leida üles mehe võimalikud ohvrid.

Seni kogutud informatsiooni järgi liikus Alexey Lasnamäel ning otsis kontakti alaealiste lastega, eksponeeris end kohatult ning rahuldas end nende nähes. Prokuratuuri taotlusel on mees eeluurimise ajaks vahi alla võetud. Politsei otsis mehe ohvreid ka sügisel.

Tänavu veebruaris mõistis Harju maakohus Alexey süüdi lapseealise seksuaalses ahvatlemises ja teda karistati ühe aasta ja nelja kuu pikkuse vangistusega, millest reaalselt kandis mees ära eeluurimise ajal vahi all viibitud aja. Ülejäänud vangistus määrati mehele tingimisi kahe aastase katseajaga ning lisaks pidi mees täitma käitumiskontrolli nõudeid.

Süüdistuse järgi rahuldas mees end laste nähes Lasnamäe erinevates piirkondades avalikes kohtades. Sageli otsis mees kontakti koolide läheduses. Kannatanuid tuvastati erinevates kuriteoepisoodides kokku kümmekond ning kuriteod jäid 2012. ja 2016. aasta vahele.

Politseil on alust arvata, et mees on jätkanud samasuguste kuritegude toimepanemist. Põhja prefektuuri kriminaalbüroo seksuaalkuritegude ja lastekaitse grupi vanema Reimo Raiveti sõnul on praeguseks kindlaks tehtud veel neli kannatanut, kuid ohvreid võib olla enamgi.

«Kahtlusaluse vastutusele võtmiseks on politseil oluline koguda võimalikult palju informatsiooni mehe toimepandud kuritegude kohta. Kindlasti leidub veel lapsi, kes meest on näinud ning kel võib olla infot tema tegutsemise kohta. Seetõttu palume vanematel lastega vestelda ning igasuguse informatsiooni korral võtta meiega ühendust,» sõnas Raivet.

Politsei palub kõigil võimalike süütegude pealtnägijatel ning kannatanutel võtta ühendust Põhja prefektuuri seksuaalkuritegude ja lastekaitse grupiga telefonil 53 01 9938.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles