Rae vallas valmib 390 korteriga Uuesalu elurajoon

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuesalu elurajoon Rae vallas.
Uuesalu elurajoon Rae vallas. Foto: IBE Estonia OÜ

Rae valda Ülemiste järve taha kerkib lähiaastatel 80 hektari suurusele alale 390 korteriga elurajoon, mille 41 paarismaja ning kolm ridaelamut on praeguseks juba valmis saanud.

Arendajate teatel on Uuesalu kobarküla suurim praegu rajamisel olev Tallinna-lähedane arendusprojekt, mille esimeses etapis valmis 41 paarismaja ja 3 ridaelamut kokku 100 korteriga.

Samuti on elurajoonis välja ehitatud valgustatud sõidu- ja kõnniteed, rajatud haljastus. Tööd on alustanud lasteaed ning peatselt käivitub ühistranspordiühendus Tallinna kesklinnaga.

Kokku on uue elurajooni rajamise esimesse etappi investeeritud 270 miljonit krooni. Ühtekokku kerkib Tallinna kesklinnast kaheksa kilomeetri kaugusel asuvasse Uuesallu lähiaastatel 80 hektari suurusele alale kokku 390 korterit.

Elamurajooni rajava  OÜ IBE Estonia  juhataja Ülle Kullöri sõnul on seatud eesmärgiks pakkuda Uuesalu elanikele puhtast loodusest ümbritsetud terviklikku elukeskkonda, milles inimene tunneb ennast mugavalt ja turvaliselt.

«Me ei pea siin silmas üksnes väljaehitatud teid ja kommunikatsioone, vaid ka seda, et siia elama asuval väikelapsega noorel perel oleks garanteeritud lasteaiakoht nende kõige väiksemale pereliikmele,» ütles Kullör.

OÜ IBE Estonia alustas tegevust Eestis 2003. aastal ning kuulub Soome EKE-Yhtiöt kontserni. Eestis on tegevus keskendunud seni eeskätt Tallinna lähistel asuvate elamupiirkondade arendamisele ning kokku on praegu töös 10 erinevat projekti ligi 200-hektarilisel maa-alal Tallinna lähiümbruses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles