Lasnamäele rajatakse ujula ja jäähalliga spordikeskus

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasnamäe.
Lasnamäe. Foto: Toomas Huik

Tallinna spordi- ja noorsooamet jätkab ettevalmistusi Lasnamäele Tähesaju ärikvartali kõrvale mitmeotstarbelise spordikeskuse rajamiseks.

«Varraku tänav 14 kinnistule on plaanis rajada spordikompleks, mille koosseisu kuuluksid kahe väljakuga jäähall, suurvõistlusi pidada võimaldav 50 meetri pikkuste radadega ujula ning võimlemiskeskus,» ütles abilinnapea Yana Toom.

Ta lisas, et sellise kooslusega spordikompleks aitab kommunaalkulusid säästa, kuna jää tootmisega tekkivat energiat saab kasutada ujula basseinivee soojendamiseks. Seetõttu ongi otstarbekas rajada just selline mitmeotstarbeline spordikeskus.

Lisaks ujulale ja jäähallile kavandatakse spordikompleksi koosseisu ka võimlemiskeskus, kus oleksid saalid riistvõimlemise, iluvõimlemise ning akrobaatika ja aeroobikaga tegelemiseks.

«Võimlemiskeskus on Tallinnale äärmiselt vajalik, sest pärast Tõnismäel asunud võimlemissaali lammutamist 2000. aastal ei olegi võimlejatel spetsiaalseid kõrgeid saale, on üksnes Kalevi spordihall,» nentis Toom. «Samas on võimlemine aga Tallinna laste ja noorte hulgas üks populaarsemaid spordialasid.»

Tallinna selle aasta eelarvest on Varraku spordikompleksi projekteerimiseks ja ehituse ettevalmistamiseks eraldatud 319 558 eurot.

Tänavu investeeritakse ka pallimängijate meelispaigaks kujunevasse Kadaka spordihalli. Rahandusministeerium eraldas saastekvootide müügirahast halli renoveerimiseks 2,5 miljonit krooni (ligi 160 000 eurot). Selle raha eest soojustatakse katus, vahetatakse aknad ja uksed ning ehitatakse välja ventilatsioonisüsteem.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles