Nõmme Kevad pakub kolmel päeval rohkelt üritusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadlilled Nõmme keskuses.
Kevadlilled Nõmme keskuses. Foto: Jukko Nooni

Reedel algab traditsiooniline Nõmme Kevad, mis pakub kolmel päeval rohkelt üritusi. 

Nõmme linnaosa vanema Tiia-Liis Jürgensoni sõnul pole Nõmme Kevad pelgalt kolm päeva toimuvad kogukondliud ettevõtmised ja meeleolukas laat, vaid eelkõige hingeseisund ja kodupaiga vaimsuse tunnetamine.

«Tänavused kevadpäevad algavad reedel kunstistuudiote kevadnäituse avamise ja festivali HeadRead kirjandusõhtuga kultuurikeskuses. Tõeliselt lauldakse see avatuks aga laupäevasel hommikukontserdil Pääsküla raba vaatetornis, kus kargeid põhjamaiseid meloodiaid esitab võrratu Estonian Voices,» tutvustas linnaosavanem.

Laupäev ongi Nõmme Kevade kõige tihedam päev. Lisaks hommikukontserdile Pääsküla rabas on Kerese tänava ja Lootuse puiestee nurgal asuvas pargis järjekorras juba seitsmes Paul Kerese tänava maleturniir lastele ja täiskasvanutele. Mitmed kunstnikud avavad oma aiad ja ateljeed, kus huvilised saavad ise kätt proovida või niisama toredalt aega veeta – uudistama tasub minna Helina Tilga, Kadri Kaerma ja Nõmme klaasi- ja keraamikastuudio tegemisi.  Nõmme Maja aias Valdeku 13 toimub läbi kogu päeva aiakontsert «Nõmme mustrid», kus esinevad Nõmme kultuurikeskuse kollektiivid.

Täiesti uue ettevõtmisena leiab kodanikualgatuse korras aset Nõmme hobipäev, kus toimub sadakond töötuba ja proovitundi nii täiskasvanutele kui ka lastele. Avatud ringides ja töötubades tutvustavad Nõmme huvitegevuse edendajad ennast ja oma tegevusala. Nõmmekatel on võimalus proovida mitmesuguseid harrastusi, et leida endale uus kutsumus ja liituda mõne vahva kodulähedase grupiga.

«Nõmme Kevade kulminatsioon on pühapäevane Lauliku tänava laat oma kordumatu melu, kontsertide, avatud hoovide, varjuliste kohvikute ja lõbusate inimestega. Seal saab kuulata Aleksei Turovski loomamuinasjutte või Lea Dali Lioni uue singli esitlust. Kaire Vilgatsi ja Ingrid Sembach-Hõbemäe eestvedamisel toimuvad töötoad, kus saab õppida amplite tegemist. Eraldi alad on lastele, eakatele ja eelregistreerimiseta töötoad neile, kellele meeldib asju teha oma kätega,» lisas Jürgenson.

Kõik Nõmme Kevade üritused on tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles