Kesklinna valitsuse maja sai Soome riigi mälestustahvli

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome saatkonna mälestustahvli avamine.
Soome saatkonna mälestustahvli avamine. Foto: Linnavalitsuse pressiteenistus

Soome suursaatkond avas oma riigi 100. juubeliaastal mälestustahvli Tallinna Kesklinna valitsuse hoonel, kus ligi sada aastat tagasi tegutses Soome saatkond.

Nunne tänav 18 asuva maja fassaadile täna paigaldatud mälestustahvel meenutab, et aastatel 1919–1923 tegutses praeguses Kesklinna valitsuse hoones Soome riigi esimene diplomaatiline esindus Eestis, teatas linnavalitsuse pressiteenistus. Mälestustahvli avasid Soome Vabariigi suursaadik Kirsti Narinen ja Tallinna linnapea kohusetäitja Taavi Aas.

Soome saatkonna mälestustahvli avamine.
Soome saatkonna mälestustahvli avamine. Foto: Linnavalitsuse pressiteenistus

Soome suursaatkond avab seoses riigi 100. juubeliaastaga tänavu kevadel mälestustahvlid kolmel endisel saatkonnahoonel Tallinnas. 1. mail avati see Liivalaia tänav 12 majal, kus tegutses konsulaat ja saatkond aastatel 1990–1996. Kolmas tahvel tuleb Sütiste tee 12 asuvale hoonele, kus oli 1969–1990 konsulaarpunkt, mis allus Soome Leningradi peakonsulaadile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles