Video: neiu peatab põgeneva rollerijuhi käekotiga (17)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

21. mai õhtul kella 22.10 ajal märkasid Ida-Harju politseijaoskonna patrullpolitseinikud Tallinnas, J. Koorti teel mopeedi, kes eiras politseinike peatumismärguannet ja asus suurtel kiirustel korrakaitsjate eest ära sõitma. 

Pinna tänaval tuli mopeedile vastu naisterahvas, kes tõkestas mopeedijuhi teekonna käekotiga. Seepeale juht kukkus. Mopeedi juhtinud 19-aastane noormees oli tarvitanud alkoholi ning tal puudus juhtimisõigus, mis oli ära võetud eelnevate liiklusrikkumiste eest.

Juhtunu osas alustati menetlust.

Põhja prefektuuri Ida-Harju politseijaoskonna patrulltalituse juhi Juhan Jevonen tänab naist, kelle kiire ja otsustav reageerimine aitas tabada õigusrikkuja ning tegi lõpu potentsiaalsele surmasõidule.

«Lisaks enda elule seadis juht ohtu ka kõik kaasliiklejad, sest elumajade vahel võib iga hetk teele astuda mõni jalakäija. Politseinikuna pean aga meelde tuletama, et mitte kunagi ei maksa ohtu seada omaenda elu ja tervist. Antud juhtumi puhul läks õnneks ning selle eest kuulub julgele naisele meie tänu.»

Jevoneni sõnul näitab politsei tööpraktika, et korrakaitsjate peatumismärguande ning vilkurite eest kiputakse põgenema sageli just seetõttu, et puudub juhtimisõigus, ollakse joobes või on kiirused lubatust suuremad.

«Lootus pääsemise ees või hirm karistatud saada ei tohiks aga kunagi üle kaaluda omaenda või teiste elu ohtu seadmist. Mittepeatumine toob ilmselt kaasa palju raskemad ja ebamugavamad tagajärjed,» ütles Jevonen.

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles