Taavi Aas oma nõustajate armeest: neil kõigil on oma funktsioon

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar, Moonika Batrakova ja Taavi Aas 2009. aastal.
Edgar Savisaar, Moonika Batrakova ja Taavi Aas 2009. aastal. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Abilinnapeast tegevlinnapea Taavi Aas ei leia, et tema nõustajate hulk – abilinnapea ja linnapea büroo peale kokku 15 inimest – oleks üleliia suur. 

Rahvusringhäälingu uudisteportaal kirjutas täna, et kuigi Edgar Savisaare Tallinna linnapea ametist kõrvaldamisest möödub sügisel juba kaks aastat, jätkab linnapea büroos tööd 10 Savisaare tarvis palgatud inimest.

Neist tuntumad on näiteks 2225 euro suuruse kuupalgaga Moonika Batrakova (kelle tööülesandeks on linnapea nõustamine «töös tõusetuvate küsimuste lahendamisel»), Tallinna ajalugu puudutavates küsimustes nõustajana töötav Jüri Kuuskemaa ja kultuurinõu andev Juhan Paadam.

Ent lisaks sellele on veel täies jõus abilinnapea Taavi Aasa büroo, kus on kokku viis töötajat. Ehk siis, abilinnapeana linnapea ülesandeid täitval Aasal on (KE) kokku 15 abi, referenti ja nõunikut.

«Linnavalitsuse nõunikud ei ole kõik ainult minu nõunikud, vaid tegemist on linnavalitsuse kui institutsiooni nõunikega. Nii nõustavad näiteks Jüri Kuuskemaa ja Juhan Paadam tervet linnavalitsust,» ütles Taavi Aas Postimehele.

Aas lisas, et tõepoolest on olemas ainult tema nõunikud ja need nõunikud, kes olid konkreetselt Savisaare nõunikud. «Kuna ma täidan kaht ametit, siis on ka nemad alles,» lisas ta.

Nii on tal enda sõnul kokku viis nõustajat tema büroos ja kolm nõunikku, kes on Aasa sõnul kogu linnavalitsuse nõunikud. Ka on tal abiks Edgar Savisaare endine abi ja autojuht, kellega võivad Aasa sõnul ringi sõita kõik linnavalitsuse liikmed.

Küsimusele, kas Aas ei pea sellist hulka nõustajaid linna raha laristamiseks, vastas tegevlinnapea: «Veel kord, tegemist on linnavalitsuse, mitte minu nõunikega. Neil kõigil on oma funktsioon ja omad tegevused. Ma ei ütleks, et nõunikke on üleliia palju».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles