Galerii: erivajadustega laste kool sai ratastoolikiiged

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tondi Põhikoolis võeti esmaspäeval kasutusele erivajadustega lastele sobivad kiiged, mis kujutavad endast rihmade otsas rippuvaid platvorme, kuhu saab ratastooliga peale sõita.

Tondi Põhikoolis õppivate vaimu- ja liitpuudega õpilaste unistuseks on olnud kiiged, kus saaks kiikuda ka ratastoolis, teatas Tondi Põhikool. Tamro Eesti OÜ need kiiged ka koolile kinkis.

«Kuna kiikumine on iga lapse üks meelistegevustest, mis ühes nii rahustab kui pakub palju positiivseid emotsioone, siis otsustasime luua ka Tondi kooli lastele selle võimaluse,» ütles Tamro juht Janno Kurg.

Kiikede mänguväljaku avamisel oli kohal ka sotsiaalkaitseminister Kaia Iva, kellega koolijuhid arutasid rahastamisküsimusi. Kooli eripärast tulenevalt asub kool sotsiaal- ja haridusministeeriumi kokkupuutealal.

«Näiteks otsime lahendust, et raske ja sügava puudega laste puhul oleks võimalik neile ette nähtud päevahoiuteenust kasutada ka koolis, näiteks hommikul enne tunde ja pärast tundide lõppu. See on sotsiaalhoolekandeseaduses meie lastele ette nähtud,» rääkis Tondi Põhikooli direktor Sirli Väinsar.

Direktori sõnul on kool seni sotsiaalministeeriumist saanud eri projektidest muusikariistu ja võimlemisvahendeid. «Need on olnud  ühekordsed projektitöö tulemused. Meie eesmärgiks on leida pidevalt toimiv lahendus,» lisas ta.

Tondi Põhikool otsib võimalusi hankida lastele isiklikke abivahendeid nagu näiteks kõnekommunikaatoreid. Isiklikke abivahendeid saab küll rehabilitatsiooniplaani kirjutada, kuid vanemad peavad need taotlema ja siis jäävad need koduseks kasutamiseks. Samas peaks kool olema koht, kus neid samu abivahendeid efektiivselt kasutama õpetatakse. Kui abivahendid oleksid ka koolil, siis saaks neid igapäevaselt kasutada ja aktiviseerida ka lapsevanemaid.

Tallinna Tondi Põhikoolis õpib 218 erivajadustega last, kellel on vaimupuue alates kergest kuni sügava vaimupuudeni. Paljud õpilased on liitpuudega. Vabariigi suurim erivajadusega lastele mõeldud kool saab 2018. jaanuaris 95-aastaseks. Kooli missioon on julgustada, toetada ja suunata erivajadustega noort olema võimalikult iseseisev ühiskonnaliige.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles