Toom: lasteaedadele on raha tagatud ka Tallinna TV kõrvalt

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yana Toom
Yana Toom Foto: Peeter Langovits

Tallinna abilinnapea Yana Toom kohtus täna kodanikuliikumise «Raha lastele» algatusgrupi liikmetega, et arutada Facebooki-lehel «Maha Tallinna TV – raha lasteaedadele» kajastatud probleeme ning pealinna lasteaedade olukorda.


Raepressi teatel tõid algatusgrupi esindajad Katrin Väljataga ja Tarmo Treimann näiteid lasteaedade olukorrast. «Nii selgub, et on lasteaedu, kus on talvel näiteks rühmas temperatuur olnud 13 kraadi, sageli on lapsevanemad pidanud remontima rühmaruumi, parandama linu jne,» märkis Treimann.

«Me usaldame teid ja kindlasti te teate, kuidas linnaraha jagada. Ent samas me ka näeme, kuidas ja mis olukorras on lasteaiad ning näeme linnaeelarves vahendit, mida kasutada lasteaedade olukorra parendamiseks, »lisas ta.

Abilinnapea Toom rõhutas, et pealinna lasteaedade ja SA Tallinna TV tegevuse ning nende eelarvete vahel ei saa mingit seost luua – Tallinna TV käivitamise-tegevuse ning pealinna lasteaedades olev olukord ei ole kuidagi üksteisega seoses. «Nii võiks vägivaldselt paralleele tuua paljude valdkondade või eelarveridadega, ent me kõik teame, et ei ole niisama lihtne võtta lihtsalt ühelt raha ära ja anda teisele,» tõdes Toom.

«Teatavasti Tallinna linn ei ole vähendanud viimastel aastatel lasteaedadele mõeldud summasid. Samas me aga teame, et riik on vähendanud samal ajal märkimisväärselt kohalike omavalitsuste tulubaasi ning 2009. aasta kevadel jäi Tallinna linnal saamata ka riigi lubatud ligi 50 miljonit krooni lasteaedadele õpikeskkonna parandamiseks ja lasteaiaõpetajate palgatõusuks – eelmainitud summa leidis toona linn oma eelarvevahenditest,» ütles abilinnapea.

Ühtlasi andsid eestkõnelejad abilinnapeale üle liikumise «Raha lastele» ettepanekud Tallinna linnavalitsusele seoses Tallinna 2011. aasta eelarvega. Selles tehakse linnavalitsusele ettepanek esitada linnavolikogule hiljemalt ühe kuu jooksul määruse eelnõu, millega muudetakse Tallinna linna 2011. aasta eelarvet selliselt, et sihtasutusele Tallinna Televisioon eraldatud toetus 1 917 350 eurot suunatakse täies ulatuses linnale kuuluvate koolieelsete lasteasutuse remondiks ja soetuseks.

Samuti tehakse kirjas ettepanek esitada linnavolikogule otsuse eelnõu, millega lõpetatakse SA Tallinna Televisioon tegevus hiljemalt 1. jaanuarist 2012. Niisamuti kõik kulud ja kohustused, mis on juba tekkinud või tekivad seoses eelnimetatud ettepanekutega kaetakse Tallinna Linnakantselei eelarves avalikeks suheteks ettenähtud vahendite arvelt.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles