ERR.ee: Balti jaama piirkonda ootavad ees arheoloogilised kaevetööd

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harjumaa liine sõitvate busside peatus Tallinnas Balti jaamas..
Harjumaa liine sõitvate busside peatus Tallinnas Balti jaamas.. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Balti jaama naabruses asuva busside parkla viimine maa alla toob välja keskaegse ja Põhjasõja perioodi kultuurikihi; seega seisab selle ala arendajal ees samasugune töö nagu Vabaduse väljaku puhul, ütlevad arheoloogid.

Tallinna linnavalitsus avas sel nädalal kaheksa pakkumist, mis olid laekunud vastusena selle ala detailplaneeringu riigihankele, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Rannamäe tee ja trammitee vaheliselt alalt sõidavad praegu välja linnalähedaste liinide bussid. Linnavalitsuse plaanide kohaselt peaks järgmise aasta lõpuks valmima selle ala detailplaneering ning bussipeatused viiakse maa alla.

Arheoloogid teavitasid linnavalitsust, et ka siin, nagu Vabaduse väljakulgi, on maa sees kultuurikiht. Linnaplaanil tähistab seda Balti jaama kõrval jooksev punktiirjoon - seal oli Põhjasõja eelne Palmqvisti reduut.

Arheoloog Ragnar Nurki sõnul võib lisaks muldkindlustustele tekkida vajadus ka keskaegse kultuurkihi läbikaevamiseks, kuna Balti jaama kõrval pole seni kaevamisi tehtud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles