Tallinna TV vastased kaebasid Pealinna pressinõukogusse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Maha Tallinna TV - raha lasteaedadele» leht Facebookis.
«Maha Tallinna TV - raha lasteaedadele» leht Facebookis. Foto: Facebook

Tallinna TV vastane kodanikeliikumine esitas pressinõukogule kaebuse linnavalitsuse ajalehe Pealinn peale, kuna leht seostas liikumist eratelekanalitega.

Liikumine «Maha Tallinna TV – raha lasteaedadele» ei ole rahul selle nädala esmaspäeval Pealinnas ilmunud artikliga «Tallinna Televisiooni rünnatakse konkurentsi ja reklaamiraha pärast».

Kodanikeliikumine märkis oma kaebuses, et ajaleht on vahendanud eksitavat infot, nagu oleks liikumine seotud eratelekanalitega ja esindaks nende huve. Tallinna TV vastased ei ole rahul, et artikli kirjutamisel nende seisukohta ei küsitud.

Tallinna TV nõukogu esimees Georg Pelisaar ütles Pealinnas ilmunud artiklis, et televisiooni vastased protestid on selgelt seotud telekanali kavaga hakata reklaami müüma. «Kui Tallinna televisiooni loomine otsustati, siis konkurendid ei uskunud, et selline telekanal tegelikult tuleb, nüüd aga on aru saadud, et linna TV on tehtud ja sellega minnakse edasi, ning siis muutuski asi tõsiseks,» ütles Pelisaar ajalehes, kommenteerides kampaaniat «Maha Tallinna TV – raha lasteaedadele».

Tallinna televisiooni vastane kodanikeliikumine protesteerib tõsiasja vastu, et Tallinna TV eelarve on suurenenud 1,9 miljoni euroni, kuid linna lasteaedade avariiremondiks on eelarves vähem kui 130 000 eurot, keskraamatukogule teavikute ostmiseks alla 438 000 ja tänavavalgustuse ehituseks ning renoveerimiseks vähem kui 150 000 eurot.

Sotsiaalvõrgustikus Facebook oli lehele «Maha Tallinna TV – raha lasteaedadele» kolmapäeva hommikuks toetust avaldanud ligi 13 600 inimest. Veebilehel petitsioon.ee oli kolmapäeva hommikuks Tallinna TV vastu oma allkirja andnud ligi 3800 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles