Eksvallavanem taotles väärteokaristuse tühistamist

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raivo Uukkivi
Raivo Uukkivi Foto: Valimised

Rae valla endine vallavanem ning praegune volikogu liige, keskerakondlane Raivo Uukkivi taotles täna Tallinna ringkonnakohtus poliitilise välireklaami piirangute rikkumise eest saadud väärteokaristuse tühistamist.

Uukkivi on ERR-i uudisteportaalile öelnud, et ta ei ole nõus Harju maakohtus langetatud otsusega ning tahab ringkonnakohtult selle tühistamist ning väärteoasjas menetluse lõpetamist, vahendas ERR Uudised.

Maakohus tunnistas jaanuari alguses Uukkivi (48) kohaliku omavalitsuse volikogu valimiste seaduses (KOVVS) poliitilisele välireklaamile kehtestatud piirangute rikkumises süüdi ning määras talle 200 euro suuruse trahvi.

Põhja prefektuuri korrakaitsebüroo Lääne-Harju politseijaoskonna väärteomaterjalide järgi tegeles Uukkivi poliitilise välireklaamiga ajal, mil see oli keelatud.

2009. aasta 14. oktoobril oli Uukkivi kasutuses olnud Mitsubishi tagaklaasile paigaldatud kirje «Kõik valima», mille esitäht K kujutas endast Keskerakonna logo ning mõlemal pool seda kirjet olid numbrid 162, mis oli Uukkivi kandidaadinumber 2009. aasta kohaliku omavalitsuse volikogu valimistel Rae vallas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles