Galerii ja video: Tsahkna: kõige tähtsam on, et pere on terve (7)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Häirekeskus sai täna kella 4.45 paiku teate tulekahjust Tallinnas Nõmmel Nurme tänaval, kus oli süttinud kahekorruseline elumaja. Eramu kuulub kaitseminister Margus Tsahknale.

«Tuli läks katuseräästasse, üks sein on põlenud, katus on maha lõhutud. Majas sees on veekahjustused,» kirjeldas kaitseminister Margus Tsahkna olukorda. «Kõige tähtsam on, et kõik on terved. Ilma naljata,» rõhutas ta. Tsahkna sõnul on nad tänu võlgu naabrile, kes põlengu algust märkas, nad üles äratas ja päästjad kutsus.

«Ärkasin üles koera haukumise peale, rõdu oli leekides ja ega seal muud ei olnud, kui perega majast välja,» kirjeldas ta öiseid sündmusi. Kuna maja põles väljastpoolt, hakkasid suitsuandurid tööle alles siis, kui majaperemees läks majja tagasi ja püüdis ise kustutada. Ministri sõnul oli Postimehe fotograaf samal ajal kohal, kui ta ise majast välja sai.

«Nüüd tuleb mõelda, kuidas elu korraldada. Need olid ainult asjad, neid saab parandada. Kõik saab korda,» ütles Tsahkna.

Tsahkna sõnul on maja kindlustatud.

Päästjate saabudes põles hoone välissein ja õhksoojuspump. Esialgsetel andmetel märkas naaber, et maja küljes olnud õhksoojuspump on põlema süttinud. Koheselt äratati pererahvas üles ja kutsuti päästjad. Esmaspäeva hommikul teatas päästeamet, et esialgsetel andmetel sai põleng tõesti alguse just õhksoojuspumba rikkest.

Päästjate saabumise ajaks oli tuli juba edasi levinud katusele. Suuremad leegid suudeti koheselt kustutada, kuid väiksemate tulekolleteni jõudmiseks pidid päästjad katust maha võtma.

Tänu naabritele ja kiirelt tegutsenud päästjatele suudeti maja tuleroaks langemisest päästa. Põlengus keegi vigastada ei saanud.

«Täna on õnnepäev kogu meie perele. Lähedaste elu hinnast saad aru siis, kui see ei olegi nii enesestmõistetav. Meie kodu põles täna. Tänu naabritele saime jaole ja kõik elus ja terved. Päästemeeskonda ainult kiidan. Ilusat emadepäeva!» kirjutas kaitseminister Margus Tsahkna Facebookis.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles