Kadrioru pargist saab muuseumpark

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadrioru park.
Kadrioru park. Foto: Arno Saar/Õhtuleht

Linnavalitsuse kiitis heaks Kadrioru pargi arengukava aastateks 2017-2027, mille kohaselt on Kadrioru park aastaks 2027 muuseumpark, mis haakub Kadrioru lossis ja kõrvalhoonetes asuva Kadrioru kunstimuuseumiga nii arhitektuurselt kui ka funktsionaalselt.

««Kadrioru pargi arengusuunad aastatel 2017-2027» on pargi pikaajalist tulevikku kavandav kontseptuaalne alusdokument, mis sisaldab traditsioonilise pargi hooldus- ja restaureerimistegevuse kõrval ka pargialast haridus- ja koolitustegevust ning koostööd pargis asuvate kultuuri- ja spordiasutustega. Kadrioru pargi arengusuundade koostamise vajadus tuleneb ajaloolise Kadrioru pargi kui Eesti ja Tallinna ühe hinnatuma pargikompleksi tähtsusest, mis on tähelepanuväärne kogu Euroopas,» rääkis abilinnapea Kalle Klandorf.

«Pärast Eesti iseseisvuse taastamist Kadrioru pargi haldamiseks ja hooldamiseks loodud väikeettevõttest on aastate jooksul kujunenud mitte ainult Tallinna, vaid kogu Eesti ajalooliste parkide rekonstrueerimise, haldamise ja hooldamise oskusteabe keskus. See väljendub juba ainuüksi asutuse hallata olevate parkide mahus. Kui esialgu piirdus asutus Kadrioru pargi haldamisega, siis nüüd on tegevuste ja valdkonda lisandunud Kalamaja kalmistupargi haldamine ja korrashoid, Harju tänava haljasala haldamine ja korrashoid  ning Tammsaare pargi haldamine ja korrashoid,» lisas ta.

«Kadrioru pargi arengusuunad» on perioodiliselt uuendatav dokument, mis hõlmab arengut ja tegevusi järgmise kümne aasta jooksul. Arengukava pannakse välja Tallinna veebilehele, kus kõik huvilised saavad sellega tutvuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles