Boroditš: prügivedu odavneb Tallinnas 40-50 protsenti

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suure lumega oli Tallinnas prügiveoga raskusi.
Suure lumega oli Tallinnas prügiveoga raskusi. Foto: Liis Treimann

Enne riigikokku minekut viimast korda Tallinna linnavalitsuse istungijärgsel pressikonverentsil osalenud abilinnapea Deniss Boroditš ütles, et nüüd on terve linn kaetud korraldatud jäätmeveoga, kusjuures prügihinnad langevad elanikele 40–50 protsenti.

Eelmisel nädalal andis linnavalitsus ainuõiguse korraldatud jäätmeveoks Lasnamäe kolmes piirkonnas. Tänasel istungil otsustas linnavalitsus uuendada samasuguseid lepinguid neljas linnaosas – Pirital, Nõmmel, vanalinnas ning ühes Mustamäe piirkonnas.

Esmakordselt saab korraldatud jäätmeveo ka Mustamäe kolmas piirkond.

«Sellega seoses saame ütelda, et kogu Tallinn on haaratud korraldatud jäätmeveoga,» kinnitas Boroditš. «Inimestele on kindlasti oluline see, et prügiveo teenuse hinnad langevad tunduvalt – sõltuvalt konteinerite tüübist ja linnaosast on odavnemine 40–50 protsenti.»

Abilinnapea sõnul on tallinlastele meeldiv ka see, et enamikes piirkondades jätkavad prügivedu praegused ettevõtted. See tähendab, et inimestel ja korteriühistutel ei ole vaja seniseid lepinguid ümber teha, ainult hind alaneb.

Mustamäel väike muudatus siiski tuleb. Nimelt teenindas Szolnoki piirkonda siiani Adelan Prügiveod, nüüd hakkab seal tegutsema Veolia Keskkonnateenused. Siiani korraldatud jäätmeveost kõrvale jäänud Mustamäe kolmandas piirkonnas võitis konkursi Adelan Prügiveod. Nõmmel jätkab Ragn Sells, Pirital ja osas kesklinnas Veolia Keskkonnateenused.

Haaberstis, Põhja-Tallinnas ja kesklinna ülejäänud osas sõlmitud lepingud kehtivad selle aasta lõpuni. Lähiajal korraldab Tallinna keskkonnaamet uued konkursid. Boroditši sõnul tähendab see ka nende piirkondade elanikele uue aasta algusest olulist prügiveo odavnemist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles