Tallinn algatab Eesti kultuurilinnade liidu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnavolikogu esimees Toomas Vitsut sai linnavalitsuselt volitused lisaeelarve riigikohtus vaidlustada.
Tallinna linnavolikogu esimees Toomas Vitsut sai linnavalitsuselt volitused lisaeelarve riigikohtus vaidlustada. Foto: Peeter Langovits

Tallinna ettepanek moodustada Eesti kultuurilinnade liit leidis Haapsalus hea vastuvõtu, moodustamine võiks aset leida Tallinna päeval 15. mail.

Tallinna linnavolikogu esimees Toomat Vitsut esitas Haapsalus linnavolikogu esimehele Andreas Rahuvarmile ja linna kultuurijuhtidele kutse moodustada koos tulevase Euroopa kultuuripealinna Tallinnaga Eesti kultuurilinnade liit.

Rahuvarm kiitis kolleegi mõtte heaks ning avaldas veendumust, et algatusega ühinevad paljud linnad.

«Oleme algatanud näiteks «Tallinna elulaadi» brändi, mis hõlmab tervet linnakultuuri alates kunstist ning lõpetades tervislike eluviiside ja liikluskultuuriga. Niisamuti on igal teisel Eestimaa linnal omanäoline kultuur, olgu siis tegu kuurortlinna, suusalinna, aedlinna või millegi muu erilisega,» selgitas Vitsut.

Vitsut põhjendas oma ettepanekut tõdemusega, et Tallinna saamine Euroopa kultuuripealinnaks annab unikaalse võimaluse luua Euroopale ja miks mitte ka maailmale kujutlus Eestist kui iseseisvast tervikust.

Tallinna abilinnapea Kaia Jäppinen lisas, et ühine tegutsemine võimaldab enam toetada iga linna prioriteete ja esitada jõulisemalt nende eripära. «Igal linnal on kindlasti rääkida oma lugu - see tuleb lihtsalt üles noppida ja panna teised end kuulama,» leidis Jäppinen.

Arutelu lõppes Haapsalus kokkuleppega, et kultuurilinnade liidu moodustamine võiks leida aset järgmisel Tallinna päeval 15. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles