Munitsipaalpolitsei tähistab 5. sünnipäeva

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimistepäeval mupo sõidujäneseid ei püüa.
Valimistepäeval mupo sõidujäneseid ei püüa. Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Neljapäeval, 16. oktoobril täitub viis aastat Tallinna munitsipaalpolitsei moodustamisest, Mupo alustas Tallinna tuletõrje- ja päästeameti allüksusena, 2007. aasta jaanuaris moodustati iseseisev Tallinna munitsipaalpolitsei amet.

«Munitsipaalpolitsei on suutnud end tõhusa järelvalveorganina kehtestanud. Kiire areng on toimunud viimase aasta jooksul ning seda nii kvantitatiivses kui kvalitatiivses mõttes. Mupo esindused on avatud kõigis linnaosades, igal linnaosa tugikeskusel on auto mobiilsete patrullide teostamiseks,» vahendas Raepress abilinnapea Tavi Aasa sõnu.

«Heakorraeeskirjadest kinnipidamise jälgimisele on lisandunud sisevalve korraldamine. Linlaste tunnustuse on Mupo pälvinud liikluse rahustamisel pealinna transpordisõlmedes,» rääkis Aas.

«Uus allüksus moodustati ühiskondliku transpordi piletikontrolliks. Järgmise aasta alguses alustab tööd 20 liikmeline taksokontrolli üksus,» kirjeldas abilinnapea munitsipaalpolitsei tegevusvaldkondi.

Tallinna linnavalitsus käivitas linna korrakaitseüksuse asutamise 2003. aasta septembris -  linnavolikogule esitati munitsipaalpolitsei moodustamise määruse eelnõu. Tallinna linnavolikogu võttis määruse munitsipaalpolitsei loomise kohta vastu 16. oktoobril.

Ülesande moodustada avaliku korra kaitseks, heakorraeeskirjade järelvalveks ja Tallinna külaliste abistamiseks mõeldud korrakaitseüksus, andis linnavalitsusele linnavolikogu aprillis 2003 kinnitatud dokumendiga «Tallinna kuritegevuse ennetamise programm 2003-2005».

Tallinna munitsipaalpolitsei 11 ametniku kohale laekus üle 600 avalduse. Esimesed munitsipaalpolitseinikud alustasid tööd 22. detsembril 2003. Esimese kuuga algatati 85 väärteomenetlust ja määrati 16 530 krooni ulatuses rahatrahve.

Nüüdseks on linna korrakaitseüksus kasvanud 145 liikmeliseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles