Põhja-Tallinna valitsus tahab Meelis Pai vallandada

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meelis Pai.
Meelis Pai. Foto: Sander Ilvest

Tallinna sisekontrolör edastas Põhja-Tallinna linnaosavalitsusele Salme kultuurikeskuses Meelis Pai juhtimisel tegutsenud lasteteatri tegevuse kohta vahekokkuvõtte, mis võib saada Pai ametist vabastamise põhjuseks.

Linna sisekontrolöri teenistus alustas Salme kultuurikeskuse kontrollimist selle aasta alguses linnaosa vanema palvel. «Juba möödunud aastal tuli signaale, et Salmes ei ole asjad korras. Nõudsime seepeale Salmest lepinguid ja muid dokumente ning pöördusime linna sisekontrolli. Pärast vahearuandega tutvumist tegin Salme kultuurikeskuse juhatajale ettepaneku Meelis Pai tööleping lõpetada,» ütles Kaljulaid.

Kaljulaidi sõnul pole see kahjuks esimene personalialane muudatus, mis on tulnud Põhja-Tallinna valitsuses teha.

«Aasta tagasi, kui mind linnaosa vanemaks kinnitati, ütlesin, et üks minu ülesandeid on teha see linnaosavalitsus korda. Selleks oleme teinud hulga vahetusi nii linnaosa juhtmeeskonnas kui spetsialistide tasemel, aga ka linnaosale alluvates asutustes,» lausus Kaljulaid.

Kaljulaidi sõnul peab Salme kultuurikeskusest tulevikus saama nüüdisaegne kultuurikeskus, vähemalt sama heade tingimustega kui Kultuurikatel või Vaba Lava.

Sisekontrolöri teenistuse vahekokkuvõttes seisab, et sõlmitud on küsitavaid lepinguid. Mitme lepingu puhul on ostusummad vaid veidi alla riigihanke piirmäära, mis viitab soovile vältida hangete läbi viimist. Meelis Pai lasteteatri projekti ei ole nõuetekohaselt juhitud, linna vahendite kasutamine ei ole olnud läbipaistev ega otstarbekas.

Sisekontrolöri memos on toodud näiteks lepingud turundusplaani koostamiseks ja müügitegevuse juhtimiseks, millega keskuse töötajate väitel tegeles Meelis Pai. Meelis Pai ise väitis sisekontrollile, et ei tea nendest lepingutest midagi.

Aruande kohaselt üritas sisekontroll saada teavet teenust osutama pidanud äriühingult. Äriühingu poolt lepingu allkirjastanud isik väitis aga, et ei tea lepingust midagi.

Sarnaseid küsitavaid tehinguid on ka teisi. Valdav osa sisekontrollile huvi pakkunud lepingutest on sõlmitud Meelis Pai poolt ostumenetlusse kaasatud isikutega.

Sisekontroll jätkab Salme kultuurikeskuse kontrollimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles